110227 Kärt besök

 Greta & Garbo berättar:

I lördags fick vi kärt besök. Det var en av ”Beckasinerna”, Ronja (Amamus Gallinago Media) som kom och ska vara hos oss en vecka. När hon skulle få träffa oss så gick vi en långpromenad (matte hade gått med bara henne lite först för att de två skulle bli riktigt bekanta med varandra). Det gick rätt snabbt att komma överens för vi har ju samma språk så vi förstod varandra ganska bra. Jag, Greta, är ju inte SÅ intresserad av att bli intensivt uppvaktad men jag har lite svårt att säga ifrån. Ronja försökte förstås göra sig till och slickade mej hej vilt och blöt runt hela huvudet blev jag. Jag, Garbo, har inga problem att tala om vad jag tycker och tänker så jag hade då inga besvär alls…. Man får väl skylla sig själv lite, tycker då jag i alla fall.

Sedan på kvällen kom Pucko, Lady och Potifar. Potifar och Ronja blev jätteglada att få träffas men Lady ville sätta Ronja på plats gång på gång. Då sa henens matte, Maud, till på skarpen några gånger så det slutade hon med och sedan var det lugnt på alla fronter. I natt sov Ronja, utsträckt på rygg med bena spretande åt alla håll, på sin filt bredvid mattes säng. Vi sov alla till kl 7 då jag, Greta, var tvungen och upp och spy. Matte vaknade med att hon hörde att att jag spydde i hallen nere så då fick Garbo och Ronja också stiga upp och vi gick ut en sväng. När vi hade ätit och stökat färdigt var det Puckos, Ladys och Potifars tur att få gå ut och att få sig lite mat för då vaknade Maud också. Ronja tyckte det var mycket konstigt att bara få sitta och titta på när någon annan åt och att hon inte skulle få något. Efter en par tillsägningar så förstod hon också att det inte var hennes mat. Matte tycker att hon är mycket lättlärd… kanske ett arv från mej, Garbo?

När de ”tvåbenta” hade ätit frukost fick vi gå på en lång skogspromenad. Det var jätteskönt och vi hade mycket skoj. Se själva:

Här poserar vi i Alexisbacken

Full fart framåt!

Fullt ös som sagt var…..

Massor av bus….

På väg hem i någorlunda samlad tropp (ja det är Ladys öra i nedre kanten)

Till råga på allt var vi tvugna att sitta och vänta innan vi fick gå in också!

Nu har i alla fall Potifar, Pucko och Lady åkt hem så nu är det bara vi tre som behöver samsas. Nu väntar vi på att matte ska göra färdigt bloggen så vi får oss någon mat. Hungriga är vi alla tre och vi gissar att husse och matte också är det, trots att de fikat födelsedagstårta hos Göran i dag! Orättvist! Fast… nä kanske inte föresten. Vi fick ju varsitt grisöra av Maud idag. Det var jättegott men Ronja såg lite brydd ut i början innan hon vågade smaka på det. Hon kanske aldrig har fått något sådant förut? Hur som helst så när hon väl smakade så tycket hon också att det var jättegott!

Fler rapporter kommer nog under veckan…. till dess…. Tjingeling! /Greta & Garbo

2 reaktioner på ”110227 Kärt besök”

  1. Hallå Greta, vill bara säga att jag blir också tokig på det eviga slaskande i ansiktet på mig.Tur att jag är en ofantligt snäll kille annars kunde han nog ha åkt på en propp den där slaskar Nobel!

  2. Hmmm… det gäller att ha lite pondus. Mej pussar hon bara som lite hälsning (godmorgon, nej men hej, hej det var länge sedan) men sen är det bra! Jag busar lite med henne också, det vill inte Greta göra men det kanske du gör? Jag tror i alla fall det är därför hon är så intensiv mot Greta… att hon inte nedlåter sig till att leka lite och då kan hon gärna ha det, så det så! Hoppas vi ses snart! Greta & Ronja hälsar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 14 =