Nu är det på G….. 110209

 Garbo berättar:

Hej å hå… i fredags fick vi besök av min kusin Izi och hennes matte Ullis. De skulle följa med ner till Småland där jag skulle få träffa Dopping. Matte vill nämligen att vi ska ha valpar ihop. Det innebär att Izi är kusin med mej och halvsyster till mina kommande valpar! I alla fall så skulle de sova över här för vi skulle åka tidigt på lördag morgon. Matte hade tänkt få hjälp med att få upp takboxen under veckan men det blev bortglömt så Ullis o hon skulle sätta på den.

Matte tyckte att de kunde spara tills lördag morgon, då kanske det var lite ljusare. Nu var det inte helt enkelt att fixa till så tid tog det. Ullis satte fast den medan matte packade det sista och gjorde huset i ordning innan avfärd. När allt var inpackat och vi, matte, husse, Ullis, Greta, jag och Izi, äntligen satt i bilen så blev det dax för avfärd.
Varför ska det vara enkelt när det kan vara krångligt sa matte när det skrapade högt och ljudligt därbak. Bilen har aningen för stora däck och nu när den var fullpackad så orkade inte stötdämparna pumpa upp sig riktigt och ena bakdäcket tog i skärmen. Behöver jag säga att det utbröt full panik?

Mattes hjärna gick på högvarv och var och en av oss kände nog  att: Jaha det var den resan det. Men då trädde en riktig ängel in. Vi tar min bil sa Ullis beslutsamt. Det var bara det att matte har bara haft automatväxlad bil sedan -75, alltså har hon inte kört en växlad bil på 42 år och eftersom hon är en riktigt fegskit så blev det Ullis som fick köra hela vägen, både dit och hem. Det var väl inte riktigt så det var tänkt….

Nåja, iväg det bar och några större missöden inträffade inte. En lampa på bilen gick sönder, halvljuset på vänster fram, och det byter man ju inte bara så där så lite krångel blev det väl förstås. Dessutom så mötte vi en bil som blinkade våldsamt och vi trodde naturligtvis att det var för halvljuset men det var ett vildsvin som promenerade på vägen….

Vi kom fram till Hillerstorp vid halvsjutiden och blev mycket väl mottagna. Dopping stod i köket bakom en grind och vi flickor stannade i hallen. Jag förstod inte att den grinden var ett hinder för mej så jag hoppade förstås över, matte satt ju i köket! Jag vande mej ju sist jag hade valpar att sådana avspärrningar är till för att hoppa över så jag gjorde eleganta hopp flera gånger innan jag förstod att jag inte skulle.

Izi löpte också så Greta kände sig nog lite på sidan av. Izis bror och tillika Doppings son, Pinnen, hade fått åkt på semester medan vi var där. Britt o Mats tyckte att det skulle bli lite onödigt jobbigt för honom men han hade verkligen fått det bra där han var så det gick ingen nöd på honom.

Först fick alla lite mat och vi flickor fick sträcka på benen och rasta av oss. Nu blev det så äntligen dags för mej och Dopping att få träffas riktigt. Efter två uppvaktningar och ett litet försök så satt vi ihop. Det tog nog inte mer än några minuter säger matte. Hur som helst så hängde vi i 22 minuter och allt gick otroligt smidigt. Något privatliv fick vi förstås inte, matte tog kort:

                           

På söndagen fick vi träna lite. Det var jättekul för oss alla. Det fanns en hel del barfläckar och inte alls så mycket snö så det gick riktigt bra. Vi fick börja med tre olika övningar med markeringar. Först två enkla, sedan en dubbel och till sist en markering utför en backe och där vi bara såg bågen, inte nedslaget.

Sedan blev vi testade på koncentrationen. Vi fick göra en dirigeringsövning där jag först skickades ut för att stoppas. Medan jag satt och väntade så skickde Britt Dopping förbi mej för att hämta sin dirigering. Det blev lite strul först för vi förstod inte riktigt vad vi skulle göra. Dopping satte sig och sket också så vi blev inkallade och så gjorde vi om det och då gick det bra. När Dopping hade plockat upp sin skickade matte iväg mej för att hämta en också. De tyckte att vi skötte oss bra andra gången, speciellt med tanke på att vi på lördagen hade parat oss och nu jobbade vi tillsammans utan att bry oss om varandra. Hur som helst så fortsatte vi så tills vi alla hade suttit och alla hade skickats förbi den som satt. Det säger väl rätt mycket om min moatje Dopping! Inte lätt att hålla huvudet kallt med två löptikar men det gjorde han. Denna övning fick Greta hoppa över för husse och hon har inte tränat dirigering på år och dag.

                          

                                       Här kommer Dopping med sin första markering….

                          
 
                                                  …. som han levererar till matte Britt

                          

                                                  Izi med sin första markering

Vi avslutade med en lång markering men då var vi nog alla mer eller mindre okoncentrerade men alla lyckades få med sig en markering hem så slutet gott = allting gott!

På måndag morgon skulle vi åka hem men Dopping och jag skulle få chansen till ett nytt möte. Vi hörde förstås att det var lite brått för de ville komma iväg så fort som möjligt. Därför tog det nog inte mer än en minut innan vi satt ihop och hängningen varade 13 minuter för vi försökte vara dem till lags, vi är ju lite lika där, Dopping och jag.

Resan hem gick jättebra. Vi stannade och fikade i Borlänge och hälsade på Izis syrra Wanda som bor hos Jan o Britt Lagg. Då hade vi åkt ungefär halvvägs så vi hade ju förstås en bra bit hem och det hann blir mörkt nu också. Klockan var nog runt sju på kvällen och vi tyckte nog alla att det trots allt var skönt att komma hem.

Husse och matte vill förstås passa på att tacka Britt och Mats för deras stora gästfrihet och generositet! Vi hoppas att vi får gengälda gästfriheten i vår när valparna är födda. Tusen tack och tusen tack till Ullis också. Har inte hon ställt upp så är det inte säkert att vi hunnit ner innan jag löpt färdig… Ni är alla värda en jättebukett av vårliga tulpaner! 

Nu blir det en spännande tid säger matte men jag tar det hela med ro. Hoppas bara att det inte blir riktigt lika många telningar denna gång….. det blev ju lite mycket sist. /Garbo 

2 reaktioner på ”Nu är det på G….. 110209”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 20 =