110703 Överraskning

 Piga berättar:

Imorse när vi var ut på första rastningen allihop så såg jag att Greta nafsar efter långgräset när vi gick. Hon får inte äta gräs ännu, inte förrän det säkert har läkt i munnen, så därför går hon i koppel. Matte sa då till henne när hon nafsade efter det men då tänkte jag att jag gör ju lite som jag vill jag. Nafsade efter första bästa gräs…. eller bästa var det ju inte förstås. Det var nämligen en brännässla… aj aj aj! Det tog ett tag innan munnen var normal igen ska jag säga. Nu vet jag!

Jag överraskade också matte i dag. Greta och mamma Garbo och jag fick följa med när husse o matte skulle reka träningsmarker inför kennelträffen nästa helg. Naturligtvis måste vi provsimma vattnat tyckte matte, eller åtminstonde Greta o mamma. Hon hade med sig bollkastaren och skickade iväg två bollar men innan hon hann skicka någon av dem så hoppade jag i. Nu vände jag med detsamma för jag trodde inte att det var simdjup så både matte och jag blev lite överraskade kan man säga. Matte var ju inte beredd på att jag skulle sticka, speciellt inte utan kommando. 

Vi gick vidare och kom så till tjärnen och där fick Greta o mamma hämta bollar igen för de hade varit ner i en gyttjebäck så de behövde skölja av sig. När matte såg att jag också var sugen att bada igen så fick jag också hämta några bollar. På mycket kort avstånd visserligen men ändå… Den andra bollen som jag kom med blev det lite besvär med för jag tog mej nästan inte uppför kanten, så när jag äntligen hade alla fyra tassarna på fast mark var jag tvungen att släppa bollen och skaka av mej lite. Det var nog bra det, i alla fall för mej, för då fick jag hämta en boll till som jag levererade ända in i famnen på matte. Då fick hon också bli lite blöt och skitig… Vet inte om hon det var så bra för mattes kläder men hon sa i alla fall att jag var duktig, så det så!

Puss på er! / Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =