110706 Oj, oj, oj… de’ e’ mycke’ nu

 Piga berättar:

Oj, oj, oj… de’ e’ mycke’ nu! Igår fick vi följa med till Östersund. Husse o matte hade en massa ärenden att uträtta och jag fick gå ur bilen och ”känna på stadsluften” lite. Bilar körde förbi och folk kom o hälsade på mej och tyckte jag var söt. Jag tyckte mest att det var rätt lungt, inget speciellt egentligen.

Sedan var det dags att hälsa på hos veterinären och få en valpspruta. Vi fick vänta jättelänge, 45 minuter minst, innan det blev dags för min spruta. Det var en hel del hundar där men jag brydde mej inte så mycket för jag var faktiskt trött så jag lade mej på golvet och vilade. Folk o hundar gick förbi men det fick de väl göra. En worsthe var lite ivrig, han kanske ville hälsa på mej? Jag satte mej och lade huvudet på sned och tittade på honom och hur han betedde sig. Då sa hans matte åt honom att han skulle uppföra sig så då slappnade han också av så jag lade mej och vila lite till. När det var dags att gå in i undersökningsrummet var jag inte alldeles med på noterna. Tyckte inte att vi skulle gå in i det där rummet men matte lockade på mej så… okey, jag följde väl med då, om än lite motvilligt. 

Där lyfte matte upp mej på ett bord och matte och veterinären stod och pratade lite och sedan fick jag lite hundgodis som veterinären lade på bordet och när jag ätit upp det så var det klart sa veterinären. Någon spruta märkte då inte jag men matte sa att jag hade fått en. Hmmm, mycket väsen för ingenting!

Matte var in och storhandlade mat på ICA Maxi och sedan bar det av i full fart hem. Där blev det snabbt uppackat och så fick vi mat. Tänkte jag skulle visa hur det går till. Jag har blivit jätteduktig säger matte så nu får jag gå till matkoppen sist. Bilderna är inte så bra men det syns vad vi gör i alla fall:

Först får vi alla sitta och vänta.

Mamma Garbo får gå till sin matkopp först…

… sedan är det Gretas tur….

… och ÄNTLIGEN blir det min tur!

När vi ätit blev det ut till bilen igen. Nu var det dags att åka tillbaka till Östersund och lite träning i Gräfsåsen. Ja, träning och träning… Det var bara mamma Garbo som fick lite fysisk träning. Greta fick sitta i bilen och träna på att lugna ner sig, att det inte alltid händer något och jag fick sitta i koppel bredvid husse och titta på alla hundar. En och annan tvåbening kom ju förstås föri och ville hälsa. De tyckte jag var så söt så!

Till sist så åkte vi till Hissmofors och gratulerade Emelie som fyller år idag. Där fick jag träffa brorsan, Potifar och Lady men hon blev så sur när hon såg mej så hon försökte fräsa ifrån åt mej. Då lade hennes matte Maud ner henne på rygg och sedan fick jag lukta på henne. Vi har ju träffats förut hemma hos oss men då var hon inte lika kaxig så hon tyckte nog att det var hennes revir. Jag tyckte inte att det var så märkvärdigt jag. Hon får väl hålla på om hon vill, jag tror det är mest bara ljud, hon är nog inte alls så farlig som hon låter.

Vid 11-tiden kom vi hem igen och jag fick äntligen krypa in i min lilla koja och sova. En mycket händelserik dag alltså och denna dag kommer nog att bli minst lika spännande för då ska jag och Greta åka på semester till Boda, Lit. Vi blir inkvarterade hos Kicki och Sally, ska bli riktigt skoj. Vi blir säkert lite bortskämda…. tror ni inte?
Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + åtta =