110724 Äntligen har matte tid…

 Piga berättar:

Äntligen hade matte tid att hjälpa mej berätta vad som hänt senaste dagarna. Vi har haft stugan full med både tvåbenta och fyrbenta… Husses bror med fru och två barnbarn samt husses syster med sambo och två kattor har tillbringat några dagar här. Dessutom är ju min halvbror Potifar här medan hans flock är på semester (ja Lady är på semester hos ”farmor Anita”, de andra i Stockholm).

Kattorna var en trevlig bekanstkap. Jag fick hälsa på dem och smaka lite av deras mat och jag t o m försökte få hanen, Iggy, att leka med mej men han förstod inte riktigt inviten så det blev inte värst mycket till lek. Honan, Inez, hon ville bara pussas hon. Katter är nog lite märkliga djur det….

Idag fick jag mycket trevligt besök. Jag fick äntligen träffa en syster. Det var Lizzy med matte och ”lillmattar” som kom. Oj, vad vi fick busa, pussas och umgås. Jättekul! Matte tog en filmsnutt när vi pussades som mest och den finns på hemsidan, www.amamus.profinus.z.se sidan rapport. Några blider blev det också, även om det blev få. Matte säger att vi stojar så mycket så det blir bara en nos eller i bästa fall en svanstipp på flesta av fotona. Här kommer dagens skörd i alla fall:

Min söta syster Lizzy (Amamus Sterna Repressa)

På det här fotot ser vi ju inte ut att vara så där väldigt lika varandra….

… men titta här då! Här är jag till vänster och Lizzy till höger tillsammans med halvbror Potifar och mamma Garbo. Om ni tittar på förra kortet så skulle man kanske tro att vi sitter/ligger tvärt om eller hur? Så likheten finns nog där i alla fall.

Om 14 dagar ska vi ha en valpträff och då kommer jag att få träffa flera av mina syskon. Det ser jag verkligen fram emot. En annan syrra, Eizha, (Amamus Sterna Sumatrana) har lämnat en rapport och några foton som också finns på hemsidan.

För övrigt försöker matte och jag att träna att gå i koppel och att jag inte ska gå framför när vi är ute och går allihop. Jag tror att jag sköter mej rätt bra för matte är rätt nöjd med mej. Sitt, stanna kvar börjar jag också kunna riktigt bra. Idag när syrran var här och hälsade på så ville matte att vi skulle sitta bredvid varandra medan hon tog kort…. Hon hade fullt sjå med att få mej att resa på mej. Hade hon sagt sitt stanna kvar så var det väl så tyckte jag men när hon lockade med en godis så kunde jag ju inte låta bli att resa mej. Med andra ord, matte tycker att jag börjar bli en riktigt härlig Piga, precis som hon önskade sej. Vi får väl se hur länge det varar för hon säger också att hon ser att jag har börjat ”ta för mej” mer och mer och att hon måste vara lite mera alert än förut.

Puss på er! Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 10 =