110614 Pigas första inlägg

 Piga kommenterar:

Hej! Jag heter Piga… eller kallas kanske man ska säga. Jag heter ju egentligen Amamus Sterna Paradisaea, vilket betyder ”Jag älskar dej Silvertärna”. Inte så dumt namn eller hur?

Jag är Garbos dotter och familjen Hemmingssons nytillskott i hundflocken. Det är jag som blev utvald av min matte, tror hon. Egentligen var det jag som valde henne!

Jag hade två av mina syskon kvar en extra vecka så matte och jag har inte hunnit göra så mycket tillsammans egentligen. Det finns gott om tid säger matte, vi behöver inte ha så brått.

Just nu finns det saker som fungerar jättebra och sånt som inte fungerar jättebra tycker matte. Det som fungerar superbt är att jag kommer som ett skott när matte ropar Piga! Det SKA en Piga göra tycker jag. I natt sov jag nästan hela natten och behövde inte gå ut förrän strax före sex! Superbra tycker matte. Om/när jag apporterar något så vill jag gärna att hon sitter på huk så jag kan ”klättra upp” när jag levererar apporten till henne. Det tycker matte är superbra också.

Till det som inte fungerar så bra…. Jag är lite halvdålig att äta så just nu får jag bara 1 dl mat/mål (x 4/dag då förstås). Hinner faktiskt börja känna mig hungrig då. Kisseriet fungerar heller inte så där super tycker matte. Dels hinner hon inte med att se alla gånger (hon påstår att hon har mycket att göra) och husse hinner helt enkelt inte med om han ser att det är på gång. Det ordnar sig nog så småningom tror matte. Jag tycker förstås inte att det är så där väldigt viktigt, så vi får väl se hur det går.

Det blev i alla fall lite tomt när mina syskon lämnade oss och när jag blev ensam fick jag den stora äran att sova i sovrummet. Rätt mysko rum det där! För det första fanns det en kompis där som bar sig mycket konstigt åt och inte luktade den heller…. matte säger att det var jag själv och att jag tittade in i en spegel. Spegel vad är det? Hmm… det var i alla fall inget som gick att leka med.

Något annat som var lite spännande var att jag kunde krypa under sängen. Det har varken Greta eller Garbo gjort när de var små. Matte tror att det beror på att vi lekte så mycket i tunneln ute i valphagen så jag tycker om att krypa in i saker. Kan nog stämma det.

Hur som helst så fick jag i alla fall träffa en kul och gul typ idag. Gottands Garmin heter han och lite spännande var det i början för jag har faktiskt inte sett någon gul lekkompis tidigare. Vi fick busa en stund ute på gräsmattan och hans matte o husse tog en hel del kort och några ser ni här:

Bilderna talar för sig själva, eller hur?

Nä nu är jag faktiskt hungrig så nu ska matte få servera mitt eftermiddagsmål. Få se när vi får tid till nästa inlägg… Puss på er från Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 6 =