110617 Ronja o jag

 Piga berättar:

Hej! Nu är jag här igen…. Livet leker och så gör även jag och Ronja (Amamus Gallinago Media). Hon kom till oss i onsdags och ska vara här till midsommadagen medan hennes husse o matte är i Spanien på semester.

Matte håller lite koll på oss för i början var Ronja, som fyllde 1 år i april, lite väl våldsam men det slutade hon med när matte sa ifrån på skarpen precis i början då hon kom. Nu är hon mycket mera försiktig…. ibland tycker matte att det är jag som är lite väl våldsam. Jag bits med sylvassa tänder och jag siktar förstså in mej där det känns som mest t ex öron, hälsenor osv. Då kan det hända att matte kommer och ”räddar” Ronja i  stället.

Hur som helst så är det jättekul att ha en kompis som bryr sej om mej. Mamma Garbo är mest less på mej hon … fast ibland kan det bli en liten gostund även med henne om jag är lite försiktig.

Nu har jag börjat få tillbaka aptiten så nu äter jag ”rätt” dos igen. Jag sover på nätterna, kan iof vakna men somnar om utan att behöva gå ut, inte förrän vid halv 6-tiden i alla fall. Rätt OK säger matte för då har vi rätt tisdschema för maten resten av dagen också.

I morse fick jag följa med matte och mamma Garbo för att hämta tidningen. Matte ville att jag skulle sitta kvar och vänta tillsammans med mamma men till att börja med förstod jag inte riktigt vad hon ville. Jag brukar ju ska följa med när matte går framåt. Nu är matte en mycket envis typ och efter några försök så ramlade poletten ner och jag satt kvar bredvid mamma medan matte gick över vägen och hämtade tidingen. Garbo fick bära tidningen och jag en plastgrej för för mej är tidningar leksaker som man river sönder, i alla fall ännu så länge. Man ska inte utmana ödet sa matte. Matte tyckte vi var så tjusiga där vi sprang lite före med tidning och plastgrej. Det kanske blir så jag får följa med flera gånger hoppas jag. Det kanske lönar sig att göra som hon säger (bara man bergriper vad hon menar förstås)?

Här ska ni i alla fall få se lite bilder på när jag och Ronja busar. En filmsnutt blev det också men den finns på Hemsidan, sidan Rapport. Det går ju inte att lägga upp filmer här…

Litegrann från ovan…..

Här har jag fått ett bra tag i Ronjas örsnibb!

…. hakan går också bra att ta tag i!

Blir hon arg gäller det att kasta sig på rygg!

 

Här visar Ronja att det är hon som bestämmer (tror hon i alla fall).

 

Puss på nosen från mej, Piga<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 7 =