110618 Syrran, en härlig prick det!

 Piga berättar:

Först vill matte att vi berättar hur klantigt allt kan vara. Hon hade skrivit allt vad jag har att berätta och lagt in bilder och allt….. sedan blev det raderat av misstag. Inte mattes dag i dag heller alltså! Få se om vi kan komma ihåg allt vad jag sa.

Jag älskar att ha syrran (egentligen är vi bara halvsyskon, men vad då?) här för hon är så snäll mot mej. Matte säger att hon är så lättsam och lyhörd och för det mesta finns hon bara här, gör inte så stort väsen av sig. Hon tycker om att leka med mej och för det mesta går det bra. Ibland kan hon bli lite häftig men då påminner bara matte henne om att jag är en liten prick jag. 

När vi äter samtidigt, morgon o kväll, så lägger hon alltid ur två eller tre matkulor bredvid matkoppen som jag får när jag är klar med min mat. Jag äter numera med mycekt god aptit och tro det eller ej men jag är alltid först färdig! Här kan ni få se hur det går till: 

Här har hon lagt ur kulorna….

… och när jag är färdig med min mat så får jag ”efterrätt” av Ronja<3

Matte tycker också att Ronja och Garbo är så lika varandra så ibland är det nästan spöklikt. Kroppen och kroppsspråket är för det mesta exakt på pricken lika och även mycket av deras beteenden. Det är lite svårt att fånga på blid då de inte har riktigt samma ”ansiktsuttryck” samtidigt. Matte ska försöka fånga dem en och en och sätta fotona bredvid varandra så ni kan se men hittills har hon inte fått till det.

Igår var i alla fall Ronja väldigt nyfiken på hundgården när Greta & Garbo var där en stund. Naturlgitvis fick hon göra ett besök och jag och matte passade på att umgås några minuter på egen hand/tass. Matte kunde i alla fall inte låta bli att ta ett foto på Garbo och Ronja genom hundgårdsnätet. Inte en perfekt bild men där kan man i alla fall ana vad matte pratar om…. sådan mor sådan dotter:

Storleken skiljer sig åt men ändå… nog är de väl väldigt lika?

Jag fick också följa med på en liten skogspromenad i går. Matte bar mej halva vägen men jag fick prova på att ta mej fram bland stock och sten, lingonris och vattenpölar och massor av olika dofter. Både från andra hundar och från vilda djur. Man kan säga att jag hade fullt upp att ta in alla nya intryck.

Liten Piga i lingonriset, jag försvann nästan…

Det var kul att plaska omkring i pölarna, jag brås nog på mamma sa matte.

I går kväll efter maten mådde jag lite illa och spydde upp allt jag ätit. Innan matte hann få undran allt så åt jag upp lite…. Matte tyckte jag var lite äcklig och att det inte alls var så bra. Det skulle visa sig att hon hade rätt. I natt spydde jag tre gånger till. Matte funderar på vad det kunde bero på men tror att det kanske var något som jag ätit i mej på vår skogspromenad. Det kan nog äga sin riktigthet det…. Mycket spännande fanns det och man måste ju smaka!

I morse fick jag därför bara en liten, liten portion för att se hur det skulle gå. När jag inte spytt på två timmar fick jag äntligen resten! Och än mår jag faktiskt prima! Nu ska jag ta och ta mej en tupplur och ladda batterierna för det blir nog lite äventyr idag också, trots att det är lite regntungt.

Ha de’ och puss på er! Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + femton =