110302 Å hej å hå!

 Greta & Garbo berättar:

Vi har ju besök just nu, närmare bestämt av min, Garbos, avkomma Ronja, som vi iof tidigare berättat om. Hon är en frisk fläkt och matte säger att hon är mycket lättlärd och följsam. Hmmmm…. jag, Greta, har väl en liten annan åsikt. Hon fattar inte att jag inte vill leka med henne och jag vill heller inte bli pussad ideligen. Garbo säger att jag får skylla mej själv som inte säger ifrån ordentligt, hon har minsann inget problem. Lätt för henne att säga när det är mej hon uppvaktar. Nåja, matte o husse tycker att hon är jätte söt. Avgör själva för här är två-i-ett-kort på henne:

Matte säger att hon påminner mycket om mej, Garbo, när jag var i samma ålder. Förutom utseendet så ligger hon också vid mattes fötter när hon sitter vid datorn precis som jag (oavsett om jag är med eller inte). Hon är i alla fall en liten ”rackare”. När jag gör mina privata lovar i skogen ligger hon och lurpassar på mej och försöker fånga mej när jag kommer tillbaka… tji har hon för det:

Här håller hon kollen….

 

Här försöker hon hinna i fatt….

Hur som helst, husse säger att han ska ta med sig Ronja och åka bort i helgen för då kommer Kristina o Jan för att hämta henne. De kan få ”låna tillbaka henne” två dagar per år säger han. Det blir lagom det! Undrar just vad de kommer att säga om det arrangemanget?

Första dagarna var hon fundersam över dels trappen upp till övervåningen och dels trappen från altanen och ner på marken och även golvet i hallen på övervåningen som blir väldigt halt om man spärrar ut klorna. Matte tog henne i koppel två gånger, både upp och ner behövde, sedan var det kirrat! Nu springer hon obehindrat över allt. Lättlärd som sagt var. Jag, Greta, tycker att det inte var en så god idé. Första dagen hade jag en fristad på övervåningen men det har jag ju inte längre. Attans också!

Hon älskar i alla fall, precis som vi, att gå långa promenader. Det finns ju så mycket att lukta på. Förutom spår från alla hundar så går det rådjur, (nu finns det en ”skock” på 9 djur) alldeles intill tomten. Några är inne på tomten också för den delen. Sedan har vi räven som kommer på orädda besök (tur att matte sett honom och att han ser ut att vara ”skabbfri”). Haren har vi inte sett på länge så den har säkert blivit ett skrovmål för räven tyvärr.

Idag konstaterade husse att nu är det mindre än halva tiden kvar för Ronja att vara hos oss. Kommer nog att bli lite tomt trots allt…. Ha de! /Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =