110318 Morgonstund har guld i mun!

 Greta & Garbo berättar:

Matte o vi har börjat med att ta vår långpromenad tidigt på morgonen. Ja vi har ju hållit på ett tag nu men det vi vill berätta är hur skönt det är. Om solen skiner då står det en hel ”flock” med rådjur (som mest har vi sett 9 st) i skogsgläntan nedanför vår loge. Om det är mulet då är de nog någon annan stans för då ser vi inte skymten av dem… lite skumt det där.

På grund av detta är början på promenaden väldigt strikt. Matte håller oss i herrans tukt och förmaning så då gäller det bara fotgående. Jag, Garbo, får iof stanna till och tömma blåsan så fort vi kommer nedanför hundgården. Det börjar bli lite trångt i min mage så jag kan inte hålla mej lika bra längre.

Det finns många spännande dofter för det är många djur som rör sig i skogen och även en hel del hundar har sin rutt där på dagarna. Skolbarnen brukar åka skidor efter skoterspåren också så ibland hittar vi lite äppelskrottar och annat mumsigt. Matte är väl inte helt nöjd men hon har inte så mycket att säga till om när det gäller det som är ätbart tycker vi. HON vill ju inte ha det så då kan väl vi få ta det eller?

Så här kan de se ut på våra promenader:

Rådjuren i skogsgläntan nedanför oss (bara två på bilden)

Solen håller på att vakna över nejden

Vackert så det gör ont säger matte

Vi är nöjda med att vi har lite frihet och röra på oss….

… men jag, Garbo, börjar tycka att det är ganska skönt att man kan gå i skoterspåren

I morse när vi gick var det ingen sol men vi ska vara glada att det inte kommer någon snö sa matte. Vi längtar förstås också till våren så vi kan ju inte mer än hålla med.

Igår kom det en blivande valpköpare på besök och ville träffa mej, Garbo. Jag tror att vi var rätt överens om att godkänna varandra. Känns riktigt bra och nu står det ju inte på förrän det är dags för ”småttingarna” att titta ut.

Ha det gott, det har vi! / Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + nio =