111006 Äventyr i Dalarna

 Piga berättar:

I söndags fick Greta & jag följa med matte & mamma Garbo till Dalarna. Vi, Greta & jag alltså, skulle få hälsa på hos Ronja (halvsyster till Garbo), Zita (”halvkusin” till mej) o Olle (som bor hos Gustaf o Ingegerd) medan matte o Garbo skulle ner på Harg och apportera. Ja Garbo skulle apportera, inte matte förstås…

När vi kom fram följde Greta & jag med matte in för de ville bjuda matte på en lite sen lunch. Så småningom så skulle matte & Garbo åka för de hade en bra bit kvar innan de kom fram till Tulka där de skulle bo i två nätter. När matte hade åkt och vi skulle få gå ut stack Greta iväg ner dit bilen hade stått. Hon letade och letade för att se var matte & Garbo hade tagit vägen. Hon ville inte lyssna på Gustaf men till slut konstaterade hon att här fanns de inte så sedan var det lungt.

Vi hade det riktigt bra. Jag busade ömsom med Zita och ömsom med Greta. Ronja sa till ibland när hon tyckte jag var onödigt stökig. När vi var ute och gick på rastningsrundan så hittade Greta & jag hur många vattenpölar som helst. Skit kul ju!

På nätterna låg jag och Greta tillsammans på fällen som vi fick med oss hemifrån. Ingegerd sa att vi såg så gulliga ut där jag låg bakom Greta och mådde så gott. Matte hälsar till Ingegerd & Gustaf och tackar även här (om de läser detta). Ni är guld värda säger hon och vi, Greta & jag, håller med.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 4 =