111019 Äntligen…

 Piga berättar:

Äntligen har matte tid och hjälpa mej men nu måste du vara systematisk sa matte. Jag har ju rätt mycket att berätta så det gäller väl att ta det i kronologisk ordning.

Den 11 oktober åkte vi till Falun för att tillbringa ett par dagar hos Ingegerd o Gustaf. Eller… matte och Garbo var där bara på nätterna medan jag och Greta fick vara där hela tisdagen själva. Matte o Garbo åkte till Sundsta för att gå praktiskt jaktprov. Nu gick det ju inte så bra… Garbo blev lite dålig i ”bakstället”. Det har varit en tuff tid för henne för hon har ju fött och uppfostrat mej och mina 9 syskon och sedan både tränat och startat på jaktprov och varit med på en praktisk jakt veckan innan provet. Hon hade visst inga reserver kvar så till sist så tog krafterna slut när hon jobbade i det vassrika kallvattnet. MEN nu var det inte om henne jag skulle berätta. Greta och jag hade lika kul denna gång och blev mycket väl omhändertagna. Jag fick busa med Zita och vi hade mycket kul kan jag säga.

På kvällen när vi kom fram var Zita och Gustaf på valpträff så vi åkte dit vi också. Jag fick faktiskt vara med en liten stund. Jag missade ju åter igen min valpkurs här på hemmaplan så det passade bra det. Jag o matte fick träffa min syster Maxi (Amamus Sterna Maxima) och hennes husse. Vi var fortfarande väldigt lika! 

Torsdag den 13 åkte vi hem igen och då hade husse också kommit hem från sin rehabträning i Kälarne. Härligt att vi alla var samlade igen. En lugn o skön hemmakväll blev det.

På lördag den 15 kom min bror Plura (Amamus Sterna Dougalli) och hans matte Marie. De skulle vara kvar här till söndagen då vi hade träningsträff för både oss syskon och våra halvsyskon. Jag, matte, Marie och Plura var ut en sväng och tränade även på lördagen. Matte tyckte att Plura var jätteduktig (jag tror att hon tyckte att jag också skötte mej rätt bra).

Här är det Plura o jag som poserar. Matte tycker att det syns mycket väl att vi är syskon.

Här är det Plura o Potifar som poserar. Likheten finns även där även om Potifar tydligt visar vad han tycker om att bli fotograferad.

På kvällen kom Maud, Emelie, Andreas, Lady och Potifar (Amamus Gallinago Imperalis). Här ser ni ett foto från hela gänget:

Från vänster: Plura, jag, Potifar, Greta, Garbo, Lady

Söndag den 16 kom även mina syskon Zigge med matte Kicki och husser Pär-Eric, Lissy med matte Jenny, Maxi med matte Carina och mina halvsyskon Anton med matte Lena, Doris med matte Monica.

Vi fick träna med vilt… jabadabadooooo, vad kul det var… och vad duktiga vi var! Matte var mycket nöjd med oss allihop. 

Här är alla mina helsyskon, från vänster: Max o Carina, Plura o Marie, jag o matte, Lissy o Jenny, Zigge o Pär-Eric

På tisdag den 18 var det dags för min valpkurs. Jättekul! Där fick jag även träffa min syster Lissy och 6 av de andra deltagarna. Vi fick träna på fotgående, sitta fint vid sidan, inkallning och att matte skulle vara roligare än lite korv. Kan ju säga som så…. hon fick kämpa på!

Gäsp… nu är jag trött så nu säger jag gonatt! Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 4 =