111028 Det blir värre o värre…

 Piga berättar:

Matte höjer ribban ska jag säga… inte lätt att vara liten Piga. Idag på långprommisen hade matte lagt in en ny övning, stadgeövning… vad annars? Hmmm, men jag tror att jag bestod provet. Det var faktiskt lite värre för Greta.

När vi var på återvägen så fick vi först gå fot lösa en bit, sedan satte matte ner oss och så gick hon iväg en bra bit och så blev det inkallning. Först Greta (för annars förstör hon oftast för oss andra) och så satte hon ner henne och gick några steg mot oss som var kvar. Sedan var det Garbos tur och hon gjode lika med henne och till sist var det min tur. Nu satt vi ”på rad” men med ca 3 m mellan varandra. Nu tog tokifan och gick zickzack mellan oss, runt oss och lite huller om buller och så skulle vi sitta kvar? Det gjorde vi och då kom hon fram till mej först och ställde sig på min högra sida och gav mej en godis. Sedan sa hon att jag skulle sitta kvar och så gick hon fram till Garbo och gjorde likadant… då kom Greta. Det var inte så populärt! Hmm, något godis blev det inte för henne men hon fick gå tillbaka och sätta sig på sin plats och sedan gjorde matte samma sak… och med samma resultat.

Vid det tredje försöket satt även Greta kvar. Hon är lite trög den dära, tror jag. Inte särskilt smart alls för hon gick miste om två godisbitar hon. Matte blev i alla fall glad när hon till sist också förstod men mest glad var hon över mej, sa hon i alla fall. Egentligen är det tur att Greta är som hon är. Det är ganska lätt att se hur jag inte ska göra om jag vill ha belöning och så är hon ju så kul att leka med också. Hon har blivit en riktig lektant säger matte.

I kväll när vi var på vår rastningspromenad (en kortis nere i skogen) så upptäckte matte att nu har rådjuren kommit och betar där vi brukar rasta. Vi kände bara lukten men såg dem inte men matte sa att hon såg ”det guppande vita”. Skymmingen hade börjat falla så det var lite svårt att se. Nu får jag vara lite extra alert sa matte. Jag vill inte att ni sticker iväg till rådjuren. Undrar just hur de ser ut. Jag har aldrig sett dem men Greta o Garbo säger att det är snabba sprinters och så brukar det lämna ”tablettaskar” åt oss. Ska bli spännande att få se dem, tycker jag.

Nä nu är jag trött. Jag tror jag går och lägger mej jag. Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 5 =