110906 Jaktprov igen och besök hos Plura

 Piga berättar:

Håhåjaja! Nu har jag fått följa med på jaktprov igen… Trist, är väl rätt ord för det! Två dagar var det dessutom. Ujane mej, för min del innebar det bara att ligga i bilen och sova. Ja, jag hade sällskap av Greta och matte sa att jag hade nog gott inflytande på henne för hon var ovanligt lugn och sansad hela helgen. Som parentes kan jag berätta att hon och jag har faktiskt ganska mysigt och vi tycker rätt mycket om varandra. Hon brukar leka med mej också och de är något som är mycket ovanligt. Hon har inte velat leka med någon sedan hon var liten.

En fördel med att vara med på jaktprov är ju förstås att man får träffa lite olika personer. Matte hade fixat så det kom folk och rastade mej och såg till så jag fick röra på benen lite då och då. Matte kom ju själv också ibland.

Det gick i alla fall rätt så bra för mamma Garbo på lördagen, det blev en 2:a men hon låg på en 1:a till sista apporten. På söndagen blev det äntligen en 1:a! Lördagens domare kom och gratulerade och sa att han tyckte verkligen att det var synd att det ”sket sig” på sista apporten för hon hade annars skött sig jättebra även då.

Vi bodde hos min bror Plura (Amamus Sterna Dougalli) och hans flock. Han har två goldisar som flockmedlemmar, Alfons och Melker:

Matte & husse vill passa på att skicka ett stort tack till familjen Östergrens för en eminent inkvartering! Marie, Pluras matte jobbade dessutom på provet och fick minsann slita. Det var tung mark och gå på och hon skulle sköta fältet och dessutom vara med och ta emot alla dummisar som kom in. Att sedan dessutom ha en massa gäster som rotar runt i huset kan ju inte ha varit lätt. Pluras husse var tvungen att åka bort på ett viktigt möte för han är engagerad i ungdomsfotboll om jag uppfattade saken rätt. Han åkte tidigt på lördag morgon och kom hem på söndag kväll.

Plura hade två katter också i sin flock. En som var svart med en liten vit fläck på svanstippen. Den satt stilla och fräste åt oss om vi kom för nära men den andra katten var lite rädd för hundar så den såg vi inte förrän på söndag morgon. Å oj vad vi blev paffa allihop. När matte och vi, Greta, Garbo och jag kom ner tidigt på söndag morgon för att gå ut och morgonpinka så var vi tvugna att gå igenom köket. Marie hade precis släppt in katterna och när vi kom in i köket for den gula katten som ett jehu runt efter väggarna på skåp och fönsterbrädor. Då bar det sig inte bättre än att ett ljuslykta brakade i golvet och glaset gick sönder.

Matte skyndade sig släppa ut oss alla hundar och Marie kunde sopa upp förödelsen. Nu gick det rätt så bra ändå, kunde ju ha varit värre men vilket uppvaknande! Matte var trött när hon gick ner men nu var även hon helt klarvaken. Så kan det gå om inte haspen är på!

Hur som helst så saknar jag Plura, vi hade jättekul. Vi busade och härjade på kvällarna och jag tappade båda mina övre framtänder till mattes stora förtjusning. Hoppas det inte dröjer alltför länge tills vi ses igen!

Puss på er! /Piga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + åtta =