110929 Äntligen är det min tur!

 Piga berättar:

Matte har med rätta haft mycket dåligt samvete när det gäller mej. Det är inte mycket tid som hon ägnat mej ska jag säga. Det straffar sig naturligtvis…. jag ger faktiskt igen. Häromdagen smög jag upp i husses säng och tuggade lite på hans täcke… mycket dun fanns det!

En annan kväll (i fredags) hade jag och Greta riktigt mycket bus för oss i vardagsrummet. Matte höll på med sitt så hon hann inte säga åt oss att lugna ner oss. Vad händer då? Jo, matte hade tänt två lyktor som står på vardagsrumsbordet. Den ena har ett tjockt ljus och den andra ett värmeljus….. Vi brakade med full fart in i bodet och bägge lyktorna ramlade omkull. Nu var det inget som gick sönder men stearin överallt, på skinnsoffan, på tyget som matte lagt på skinnsoffan så vi inte ska förstöra den, på golvet, på mattan, på bordet och på duken. Vad matte sa ska vi inte ta här men jag kan ju säga så mycket som så att det var inga ord som uttalades lågmält och uppmuntarande precis.

Hur som helst så har hon anmält oss till en valpkurs och första träffen var i tisdags. I måndags kom hon på att mitt koppel var borta så hon måste göra ett nytt. I o f inte så tokigt för nu fick jag ett som var rätt, passande en tjej som jag. På kursen var det 9 andra hundar där också, bl a Lizzy (Amamus Sterna Repressa). Dessutom var det två (ller tre flattar) en golden och en cocker, resten var också labbar om jag inte minns alldeles fel.

Vi fick börja med kontaktövning och det är ju jag jättebra på. Matte är lite restriktiv när det gäller dessa övningar för jag vill gärna gå och titta på henne när vi går fot och även fråga om lov när jag markerar. Hon brukar i stället göra övningar där jag fokuserar utåt. Vi övade i alla fall lite, undantag bekräftar regeln sa matte.

Sedan fick vi göra början till fotgående. En övning för att vi skulle inta rätt position direkt. Funkade rätt så bra men nu behöver vi bra tips på hur jag ska göra matte nöjd och fortsätta gå vid sidan i stället för snett framför och titta på henne eller gå med nosen i backen och syssla med mitt. Dessutom hoppas matte på bra tips på hur hon ska få mej att sitta rakt vid sidan istället för vriden mot henne. Man måste ju hålla koll på matte, det har hon inte förstått!

Nu ser vi fram mot nästa träff men det lär nog inte bli på tisdag. Matte och Garbo ska visst ut på äventyr och kommer hem på tisdag kväll och då orkar hon förstås inte med mej. Fast det kanske inte jag heller gör för Greta och jag ska också ut på äventyr. Vi ska hälsa på i Falun vi, så det så!

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 9 =