120421 Nä men våren har tagit paus!

 Piga berättar:

Vilken osis, våren har tagit paus. Idag snöar det för fullt. Och vi som skulle få träna med vilt i morgon, undrar just hur det går med det….

Jag börjar gå in i höglöp och det märks säger matte. Min hjärna är inte riktigt lika alert och följsam som tidigare. Igår morse när vi skulle hämta tidningen så såg Greta en katt hos grannen och stack som ett rött streck medan matte stod på andra sidan vägen med ryggen mot oss. Naturligtvis hängde jag på. Har Greta den farten är det något riktigt kul på gång. Matte upptäckte det medan vi var inne på vår tomt och skrek på oss men då hade vi fått upp farten. Hur dum får hon vara? Går väl inte stanna då inte. Matte kom och hämtade oss, Greta först som var närmast och så ropade hon på mej men jag låtsades inte höra…. Det var förstås inte så bra om man tänker på vårt annars så goda samförstånd. Hon blev inte glad kan jag säga.

I morgon är det dags för träning med Beckasiner och Tärnor. Ja förstås, jag och Doris får inte träna med de andra för hon har också börjat löpa men matte har lovat att vi får köra lite när alla andra är färdiga. Ska bli skoj men jag hoppas den nya snön hinner tina bort för som sagt var, i morgon blir det träning med vilt. Matte säger att ”det finns lösningar på allt” och ”det finns inga hinder, bara utmaningar”. Så då får man väl tro på det då.

Så här såg det ut igår i Alexisbacken:

Det gör det nog inte idag skulle jag tro…

Så här såg det ut i skoterspåret när vi träffade på vår granne Boss (Pumi) med matte Ingrid:

Boss börjar bli lite intresserad av mej men ännu så länge är han en gentleman säger matte. Vi brukar för det mesta stöta på varandra varje dag då vi har ungefär samma tider. Matte brukar använda honom som ”störningsobjekt” för hans matte brukar kasta pinnar till honom. Då får vi gå fot bakom medan han skuttar fram och tillbaka och ibland skäller han när hans matte inte kastar nog fort.

Får väl se om jag hör av mej igen i morgon kväll efter träningen. Matte har lite att stöka med för husse ska in och operera bort lite ”järnskrot” från lårbenet på måndag så det är mycket som ska fixas i morgon kväll så hon har kanske inte tid att hjälpa mej.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =