120424 Ibland har man tur…

 Piga berättar:

Ibland har man tur… som t ex i söndags. Då kom mina syskon och halvsyskon för att träna fältsök med vilt. Jag skulle egentligen inte få vara med men Doris har också börjat löpa och matte lovade att hon och jag skulle få gå sist när alla killarna gjort sitt. Då fick det också tillfälle att träna på att hålla sig coola fast det var löptikar i farten.

När jag började mitt sök gjorde jag som alla andra hade gjort… föll ner i vind och började jobba i högra skogskanten. Där fanns det inget, men när matte kallade in mej och skickade om mej så fattade jag var jag skulle jobba. Första fågeln jag kom med var jag tänkt att sticka förbi med men då sa matte med förberående röst: Och var har du tänkt ta vägen då? Då kom jag ju på att det kanske var bäst att matte fick den så jag fick jobba mer. Det stämde! Matte sa att jag jobbade som en dröm fortsättningsvis. Snabbt och effektivt och med alldeles utmärkt näsarbete och vilthantering inbegripet inleverering (bortsett från första) och avlämning. 

Saken gjorde det ju inte sämre av att alla de andra hade också skött sig hur bra som helst med tanke på vars och ens förutsättningar. Matte sa att det var härligt att både vara matte och uppfödare den dagen…

Idag har jag varit till veterinären. Det var liiiite läskigt. Matte tyckte det var märkligt att jag tyckte det var en del läskiga saker. Sist var jag hur tuff som helst. När vi skulle gå in låg det en sorts plåt framför dörren. Den var inte kul att gå på men jag fick träna lite så det släppte. Sedan skulle matte väga mej. Det ville jag inte! Nu är matte mycket bestämd så jag hade inget val till slut. Jag vägde 23 kg! Nu får vi vara lite försiktig med maten framöver sa matte. Det är tur att det kommer att bli mer och mer träning. Nu var det ju inte bara jag som lagt på hullet lite. Även min mor, Garbo, hade några extra kilon. Hon vägde hela 28 kg så där blir det minsann neddrag på maten och utökning av motionen. Ca 2 kg för mycket!

Nä nu har matte lovat att vi ska få ut på en liten prommis. Kardan skulle få följa med för vi hårar så förskräckligt. Föresten är vi alla tre jättelyckliga idag för matte har hämtat hem husse. Han har varit och opererat sig, vad nu det innebär, och kom inte hem i går kväll. Vi har saknat honom men nu är ordningen återställd här hemma. Alla är samlade.

Puss på er! /Piga 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =