120801 Nu har flitig liten Piga fullt upp!

 Piga berättar:

Nu har flitig liten Piga fullt upp, sa matte, men du får nog ta och skriva lite i bloggen… Sagt och gjort, här är vi nu!

Vi börjar väl med måndag (120730): Då blev det faktiskt en vilodag från träningen. Det behövs också sa matte. Du måste få lite tid att smälta det du har lär dej. Hmmm… Nåja, en tröst var ju att vi fick främmande på kvällen. Kicki Hedman med Lava och Sally kom på besök. Sally löpte så henne lämnade hon i bilen men Lava fick följa med in. En riktigt söt liten flatflicka(snart 6 månader). Titta själva:

 

Visst är hon väldigt söt?

Från början ville hon försöka få igång oss med lite tigersprång och när det inte hjälpte så försökte hon med att skälla lite på oss. Det tyckte inte hennes matte om så då lugnade hon ner sig och då passade vi på att försöka se vad det var för filur. Greta gick ganska snabbt in till köket och lade sig under köksbodet. Sköt det där ni flickor sa hon till mej och Garbo. Garbo muttrade lite när hon var lite för närgången och gick sedan och lade sig under bordet i matrummet. Då tänkte jag att jag skulle ta och se om vi kunde leka lite men det är ju lite svårt när man är inomhus så det slutade med att vi alla låg och småslumrade medan husse, matte och Lavas matte satt och pratade:

Lite knepig bild men Lava och jag lade oss mitt på golvet bredvid varandra och sov en stund.

På tisdag (120730) fick Garbo och jag ut och träna vid Bodtjärn. Då stod vattenmarkeringar med apportkastare samt lite vattendirigering, på programmet. 

Först sköt matte ut två markeringar på rad. En som var nästan till andra sidan tjärnen och en som var ungefär halvvägs. Jag fick gå först och tog naturligtvis den som låg närmast. Sedan fick Garbo ta den längts bort. Detta gjorde vi två gånger till men avståndet för mej ökade för varje gång. Garbo fick hämta mest för att träna sin kondis. Det blev ju totalt en rätt lång sträcka som vi fick simma, speciellt Garbo då.

Sedan sköt matte ut sex stycken apporter med de längsta nästam till andra sidan, två ungefär två tredjedelsväg och två halvvägs över tjärnen. Sedan gick vi en liten sväng innan vi fick ta dem på dirigering. Det gick kanones! Matte tyckte jag var jätteduktig för till saken hör är att på bägge sidor (i början) om området som apporterna låg fanns det vita näckrosor.

Idag åkte vi också upp till Bodtjän men då fick vi först två områden för dirigering. Ett låg i nedförsbacke från en kulle och ett område låg på en annan kulle och vi var tvugna först nedför kullen vi stod på och sedan upp. Vi fick ta från varje ställe varannan gång två gånger. Det var ju skitenkelt ju!

Som belöning för att vi skötte oss så bra skulle vi få jobba lite i vatten också. Matte satte ner oss bredvid bilen och gick sedan ner till vattnet och sköt iväg fyra apporter. Eller…. det blev avbrott efter den andra för jag trodde ju i min enfald att skott, det måste väl vara inkallning om något det! Det visade sig vara helt fel…. Matte blev inte alls glad när jag kom och sedan följde hon mej tillbaka dit hon hade satt ner mej. Under tiden vi gick, gick hon och muttrade lite dovt. Jag förstod ju att nu gäller det att sköta sig så när matte gick tillbaka och sköt nästa två apporter då satt jag förstås kvar. Jag tror att matte blev rätt så glad då…

När så inkallningssignalen äntligen kom sprang jag så fort som jag någonsinn kunde och denna gång blev matte glad för att jag kom! Jag fick börja och när jag kommit ut ca 15 m blev jag lite tveksam så jag tittade på matte som sa ut och gjorde tecken för det. Då blev det full fart. De första apporterna låg på ungefär halva tjärnen och nästa par låg ca två tredjedelar ut. Men det var inga problem med det och jag simmar lika snabbt på dirigering som när jag får gå på markering. Matte säger att hon älskar att se liten fligt Piga med den energin på dirigering. Tur att jag kan göra henne glad och att det är så lite som behövs, eller hur?

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 11 =