120811 Allt som är roligt har ett slut….

 Piga berättar:

Det har hänt en hel del sedan sist jag skrev så jag kanske ska börja från början. I onsdags var vi ut och tränade med Jämthundarna. Ja, vi och vi. Det var jag och Garbo som fick följa med. Ronja och Greta fick vara hemma och hålla husse sällskap.

Matte har fått lite kalla fötter inför provet i helgen och ville få träna tillsammans med en annan hund och träna passivitet. Det blev jag och Gus som fick gå tillsammans. Vi böjrade med en var sin enklemarkering under gång på land.

Sedan gick vi ner till vattnet och fick en dubbelmarkering från båt. Gus fick gå först på alla markeringar och passiviteten klarade jag galant. Det var värre med markeringarna och vattendirigeringen som kom sedan. Lutar nog att det inte blir något prov för min del. Vi ska ut igen på onsdag och då med vilt. Då faller nog domen.

Nu till något annat. Ronja har ju varit här och det är ju skitklu. Då har jag någon att leka med.

Kul med sällskap på morognpromenaden.

Idag, Ronjas sista dag hos oss för denna gång, så hade matte räknat ut att vi skulle få gå till en tjärn som det är lite svårt att nå.

Det började bra, sa matte…

Så här såg stigen ut. För oss var det skitkul. Att springa snabbt i de här djupa fårorna hade sin tjusning, dock inte för matte. Hon muttrade något om att ”kom inte för nära, skithundar”…. Hon menade nog att vi var smutsiga tror jag.

När vi kom ut till kraftledningen hittade vi flera dypölar, alltså riktiga geggahål, och DET var skitkul. Matte frågade om vi sysslade med lerinpackning för att få finare hud?

Det var rätt tjusiga vyer i övrigt också…

Så småningom närmade vi oss tjärnen.

Vi fick förstås brått att ta oss en titt

…men matte var lite långsam.

Vi försökte heja på matte och säga att hon skulle skynda på men det hjälpte föga…

… så vi tog saken i egna händer och tog oss ett dopp på egen tass.

Så småningom kom matte också och då blev det ännu roliga. Vi fick alla fyra hämta bollar på vattnet. Ronja ville ha egen apportör från strandkanten och fram till matte. Jag och Garbo ställde naturligtvis gärna upp och levererade även hennes bollar till matte.

När vi gick hem skulle vi gå på sidan av alla ler- och dypölar och hål med smutsvatten så vi fick gå i skogen på sidan av vägen. Vi hittade massor av bär, mest smultron faktisk, och både vi och matte passade på att plocka och äta lite.

Det kanske inte matte skulle ha gjort för rätt som det var upptäckte matte att vi gått vilse. Hon visste någorlunda var vi var men kunde inte fatta att vi kommit så fel på sidan av vägen. Nåja, så småningom nådde vi bilen men vi kom ut på vägen rätt långt från där vi parkerat. Det tog ca 30 minuter att gå fram till tjärnen men 1½ timme tillbaka. Men det är ju som matte sa, vi fick i alla fall riktigt bra motion för det var inte precis autostrada där vi gick.

Senare på kvällen kom Ronjas husse för att hämta henne och som matte sa: Allt som är rolig har ett slut… Vi kommer att sakna henne tills nästa gång hon kommer, för det hoppas vi verkligen att hon gör.

Puss på er! / Piga

PS. Nobel har startat på jaktprov i Sundsvall idag. Denna gång bidde det en trea så det är bara att ta nya tag. Allt kan ju hända när det är jaktprov. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 11 =