120204 Något att klura över….

 Piga berättar:

Imorse var det kallt… så kallt så vår termometer ”kurka ur” som matte sa. På förmiddagen började matte kunna se att det var drygt -29 grader. Det blev till att elda i öppnaspisen förstås. Oss gör det inget, det blir lite skräp på golvet så då har jag något att göra. Först plockar jag upp det och analyserar det. Är det någotsånär matnyttigt så äter jag upp det men är det något annat så får matte det. Det blev nog fifty-fifty. Det är mycket som är ätbart tycker jag… men inte matte.

Framåt dagen så blev vi lite less, jag, Garbo och Greta så vi följde matte som en skugga. Det vet vi att hon blir lite störd av och vi förstod att då skulle hon kanske hitta på nåt kul åt oss. Det gjorde hon! Hon tog en plastburk och gjorde några hål, sedan stoppade hon lite hundmat i den och så fick vi leka med den.

Vi har inte riktigt kommit på hur det går till när vi får godisarna. Jag brukar ta burken och bära den och vips så ligger det lite gottis på golvet ibland. Matte säger att den ska ligga på golvet och så ska vi rulla den…. men då har hon nog glömt att vi är apportörer. Hur som helst så tog det roliga slut ganska fort. Vi är ju tre om det hela.

Fram mot eftermiddagen fick vi äntligen gå en liten runda. Matte bylsade på sig hon men vi tyckte inte att det var så kallt. Just då var det bara -20, ingenting för en norrlänning, så det så. Vi skulle gärna ha velat göra ett besök i hundgården också men det får vi inte. Jag har ju demolerat hundrummet säger matte, så det blir ingen vistelse där förrän hon har kunnat fixa det och det dröjer nog. Det är så kallt så det är svårt att snickra och fixa med det nu. Hmmm… om jag vetat det så skulle jag förstås ha låtit bli att riva bort väggmattan. Synden straffar sig själv säger matte. Synd bara att det straffar oss andra också, tillade hon, vad hon nu menade med det?

Puss på er! / Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =