110113 Ovälkomna besökare

 Piga berättar:

I förrgår kväll hade vi ovälkomna besökare på gården. När matte släppte ut oss i hagen (fd valphagen) kände vi att någon varit på besök. Vi snusade genom hagen med raggen rest och matte såg att någon hade hoppat in i hagen:

Nåja, vi rastade oss så småningom och kom in och fick vår skönthetssömn alla i huset.

På morgonen, när vi rastat i skogen så brukar vi få följa med och hämta tidningen och då upptäckte matte att det kanske hade varit lite dramatik ute på gården under kvällen:

Vem var besökaren? (Snön är kändjup)

Matte är övertygad om att ett lodjur hade kommit på besök. Det fanns gott om rådjursspår av minst tre djur kunde konstateras:

Här är det lite blandade spår:

 

Hund till höger och lo till vänster.

Matte berättar att för ca 15 år sedan, när Maud bodde i den lilla stugan tvärs över vägen, iaktogs ett lo som smög runt den kåken och några år senare träffade husse och Kråka, Atte, Kaja & Tickan på ett lodjur utanför huset nedanför garaget. Den gången drog både Tickan och Kråka iväg (slet kopplena ur husses hand) och skrämde iväg lodjuret som stack iväg mot skogen och som av spåren att döma dagen efter, träade bakom logen. 

Vart årets lodjur tog vägen är höljt i dunkel då matte inte riktigt hade tid att lägga ner på att spåra hur det hade gått.  Lite ruskigt tycker husse och matte att det är och vi tycker att det luktar liiiiiite läskigt men spännande på samma gång.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =