120104 Nu du gumman….

 Piga berättar:

Nu du gumman, sa matte, är det dags att vi skärper till oss. Det är ju 2,5 veckor sedan vi berättade något och mycket har ju hänt. Vi får väl ta det lite kronologiskt…

Julveckan kom, som sagt var, min halvsyster Ronja (Amamus Gallinago Media). Hon löpte när hon kom men det var i ”sluttampen” men under veckan som kom började både Greta & Garbo att löpa. Nu väntar matte på att jag också ska börja men jag tror jag sparar ett tag till innan jag blir ”vuxen”.

 Första dagarna fick Ronja och jag gå långturerna ensamma med matte för Greta & Garbo var ”sjukskrivna”. Det gick kanoners det med för vi hade jätteskoj tillsammans men torsdagem före julafton fick de börja följa med oss.

Här är det Ronja som ”lurpassar” på oss när vi gjort en avstickare i snön.

julafton kom Potifar (Amamus Gallinago Imperialis), Lady och deras familj, Maud, Lars, Emelie, Andreas och Lars mamma, Anitha. Som vanligt fick vi göra en långpromenad på förmiddagen men alla hade inte kommit. Lars & Anitha gick miste om den. Husse och Greta tog vägen men husses nya Permobil och vi gick skoterspåret och möttes där det korsar vägen. Då gick vi lite på sidan och vi fyrbenta fick ett litet godissök i snön medan de tvåbenta drack glögg/chockladmjölk och åt pepparkakor. Tyvärr hade matte glömt kameran hemma…

Precis när vi kom hem så kom de saknade också. För vår del var julaftonen rätt så lugn. Vi fick lite grisöron så det gick ingen nöd på oss i alla fall. Ronja och Lady kom mycket gott sams:

Här var det kramkalas med överinseende av Potifar.

Juldagen gick vi fyrbenta + matte och Maud en promenad. Nu var kameran med och här kommer en bild från det tillfället.

Soligt var det men inte så varmt. När vi kom hem tog matte en bild av oss framför huset också:

Potifar, jag, Ronja, Garbo, Greta och Lady sitter framför oss.

När vi kom hem kom Dante (Amamus D’Artagnan), Kitty, Kia och deras husse Göran, mattarna  Ann-Sofi, Cassandra och Melinda. Då blev det fullt hus med vovvisar, 5 labbar, 1 Jack Russel, 1 Jämthund och en Stövare.

Potifar med familj for hem på eftermiddagen medan övriga stannade och åt julhare här. Ja inte vi fyrbenta fick smaka på den förstås. Den njöt det tvåbenta av….

Natten mot annandag jul kom stormen Dagmar med stor kraft och besökte oss. Strömmen försvann och med den värme och vatten. Två tallar trillade omkull på tomten också:

De stod alldeles nedanför vår hundgård men den klarade sig som tur var.

Vi fick följa med matte på en inspektionsrunda i skogen bakom oss och fy vad det såg ut!

Plockepinn lite här och var och naturligtvis över våra elledningar också.

Inget var som vanligt, mörkt och lite svalt, utom i vardagsrummet. Matte eldade för fulla muggar i öppna spisen så där var det varmt och gott. Husse o matte drog dit sina fåtöljer och Garbo som var lite frusen hoppade upp i mattes knä och låg där i flera timmar och mådde gott.

onsdag förmiddag kom strömmen tillbaka. Matte fick fullt upp med att kolla frysen (alla mat var bara att kassera), försöka städa upp efter all ved som skräpat ner, diska och röja upp för det vankades fler gäster minsann.

torsdag åkte matte in till Östersund för att bl a proviantera och på kvällen kom min kusin Zita (Frankie’s Rozita), hennes mamma Ronja, Olle och deras husse Gustaf och matte Ingegerd. Vi skulle få fira nyår ihop. Jag fick bl a en ny bädd som jag ska ha i köket:

Ronja provlåg den först och godkände den men nu älskar jag den!

Promenader blev det både fredag och lördag, nyårsafton. Det var meningen att det skulle bli ”glöggparty” för de fyrbenta under färden men det blev ändrade planer. Husse hade sin vana trogen tagit sin Permobil och Greta och skulle möta upp efter halva vägen men eftersom Permobilen började krångla så blev det inte riktigt så. De ”glöggade” när de kom hem istället. Här är i alla fall en bild från vår promenad:

Ronja, jag, Zita närmast kameran. Vila de andra två är vet jag inte riktigt och några fattas förstås.

Nyårsaftonen förflöt sedan relativ lugnt för vår del…. men lite missöden blev det förstås. Först hade vi fyrfotingar (vilka som var/är skyldiga respektive oskyldiga är inte helt kartlagt ännu) tippat ur en stor låda med främmandets hundmat och det mesta var uppätet. Ingen av oss skvallrade om vem som gjort vad. Sedan tippade matte ett glas vitt vin i sitt knä, och därefter var det Gretas tur att vifta ner ett glas rött vin på nya ryamattan och  på Ingegerds kläder. Stämningen dämpades betydligt en stund kan jag säga men med hjälp av vitt vin på det röda försvann fläcken på ryamattan så jag tror att matte ”tinade upp” i alla fall.

nyårsdagens förmiddag åkte Zita och hennes flock hem till sej och någon timme senare kom Ronjas husse och hämtade henne. Gissa om det blev tomt och ödsligt i huset!

Nä, nu är jag trött och orkar inte tänka längre… vi får höras lite senare. Puss på er och ha en god fortsättning på nya året!/Piga

PS. Matte säger att det finns flera bilder på denna länk: https://picasaweb.google.com/116857828152653552122/JulNyarshelgen20112012#. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + ett =