120130 Det här med stopp och att gå bakom…

 Piga berättar:

Det har varit rätt lungt med träning som ni kanske sett. Nu tror jag matte har fått ett ryck i alla fall. Hon har fått lite extra tid den här kommande veckan och tro det eller ej, det ser ut som om bara tanken gör underverk.

I går fick jag ut och träna ut-tecknet sedan vi kom hem från skogspromnaden. Jag hade liiiite svårt att förstå första gångerna men nu tror jag att jag har en hum om vad som menas. Matte säger att vi behöver jättemycket träning innan jag kan det. Tro det? Jag fick avsluta med två enkelmarkeringar i djupsnö bakom snövallen. Fixade galant trots hög svårighetsgrad sa matte!

Idag när vi gick på promenaden fick vi som vanligt börja med att ”gå bakom” ner till den stora stigen. Det gör vi både dit och hem varje gång vi går ner till skogen. Det börjar sitta ganska bra säger matte. Sedan fick vi gå fot jättelänge och vi mötte även några skidåkande skolungar men nemas problemas. Vi skötte oss jättefint.

Sedan fick vi rasa av oss lite. Det är så härligt nu med den lösa, djupa snön. Rätt som det var, när vi sprang skoterspåret blåste matte stoppsignal. Tvärnit och satte oss, både Garbo och jag (Greta gick som vanligt, av någon konstig anldening, bara bredvid matte hon).

Detta gjorde matte en gång till under vår ”fria aktivitetstid” och det gick lika bra då. Därför tänkte hon ”svåra till det” lite för mej och blanda in inkallningssignalen under promenaden också. Vi fick gå på ny mark och Garbo och jag passade på att sträcka ut ordentligt. DÅ kom inkallningssignalen och naturligtvis kom vi som ett skott. Vad skulle vi annars göra säg? Så fick vi gå bakom i det breda skoterspåret. Det har vi aldrig gjort förut och det var väl liiite knepig att förstå att vi inte fick ens ha huvudet i linje med mattes ben utan var tvugna att hålla oss helt bakom. Det kommer vi att träna på lite mera sa matte. Hmmmm, kanske inte roligaste övningen om ni frågar mej.

Sedan testade matte om stoppsignalen fungerade …. och det gjorde den! Sista tredjedelen av sträckan hem gick vi fot och jag tror matte var nöjd med oss för vi fick en godis när vi kom hem.

Greta var föresten i onåd igårkväll. Matte hade gjort i ordning en omgång klyftpotatis. Det var både olja, salt och peppar på också, alltså färdig för ugnen. Ungen var däremot inte varm så matte passade på att gå ner och hänga lite tvätt innan det var dags att stoppa in dem i ugnen. Gissa vem som stod på bakbenen och tjuvade potatis från arbetsbänken om inte Greta. Garbo och jag stod bara och tittade på, förstod att man inte kan göra så. Matte sa några väl valda ord och fick börja om med att skala potatis igen. Tur för dej Greta att det fanns några potatisar kvar, sa matte. Nu blir det nog råttfällan igen sa hon också. Undrar vad det betyder?

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem − två =