120703 Änteligen!

 Piga berättar:

Änteligen var det dags för lite träning. I söndagas fick vi åka till Bodtjärn allihop, även husse var med för en gångs skull.

Matte fixade ett stort fält med 23 dummisar. De låg några på ”hit-sidan” om ett ”simbrett” dike och resten låg på andra sidan. På hitsidan låg det några vanliga dummisar och närmast diket på andra sidan låg det tre rader med valpdummisar och sedan låg det 4 rader med minidummisar (totalt 12 minisar).

Vi fick gå i turordning och till att börja med jobbade vi en och en och nästa fick gå när den som var ute hade greppat. På slutet fick vi gå två och två. Husse körde Greta och matte körde mej, Garbo och Potifar.

Matte hade lagt upp det på detta viset för att jag ska lära mej gammal och ny vittring. Om vi är flera som jobbar på samma fält finns det ju rätt många ”gamla” vittringar. Jag tror det hjälper för jag börjar i alla fall få lite kläm på vad man ska lägga energin på. Matte tycker det är bra att jag känner vittringen, det visar att jag har bra näsa, men också att jag släpper den när jag konstaterar att det var en gammal vittring.

Summa sumarum så var matte jättenöjd över mej och Garbo. Vi skötte oss alldeles som vi skulle. Även Potifar och Garbo jobbade riktigt bra. Potifar är inte så van att jobba när det är flera och dessutom med ”fel” förare men som sagt var han skötte sig riktigt bra liksom Greta när hon lugnat ner sig lite.

Idag kommer Potifars flock hem och troligtvis kommer de och hämtar honom i eftermiddag. Det kommer att bli lite tomt men matte säger att det blir bara några dagar så ska vi på kennelträffen och då ska Potifar, Maud och alla vi bo i samma husvagn. Potifar och jag kommer att få jobba lite på kennelträffen också så det ska bli kul.

Matte har kollat vädret mycket noga och det ser ut som om det kommer att bli kanonväder även i år. Vi håller tummarna!

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 4 =