120713 Vilken helg (del 2)!

 Piga berättar:

Nu har jag fått ett riktigt hedersuppdrag. Jag ska försöka berätta lite från mina halvsyskons, Beckasinernas, träningar under kennelträffen. Jag har fått uppgifterna i andra hand från Potifar och hans matte och det kan vara så att jag missuppfattat något och det kan också vara så att de har glömt något. Om det är någon annan som var med som kom ihåg något mer eller som har en annan uppfattning så uppskattar vi en kommentar som berättar mera eller som rättar om det blir någor som är galet! OCH det menar jag!!!!

På lördag började övningarna med L:et. Det gick till så att tre stod i en lodrät linje och tre i en vågrätt = ett L. En dummy blev kastad och en husse/matte förflyttade sig till andra sidan och gjorde en inkallning. Från andra ”benet” på L:et fick en hund hämta dummisen. Detta gjordes flera gånger tills alla hade apporterat 2 ggr.

Nästa övning var markeringar i gräs men i området fanns en stolpe som riktmärke men det var det ingen av hundarna som brydde sig om. D v s markeringarna var svårare än vad som var tänkt. Vad det berodde på vet nog bara hundarna…

Efter lunch gjordes ett närsök i ett mycket begränsat område. Hundarna skickades på dirigering till området och svårighetsgraden på övningen bestämdes för varje ekipage beroende på i vilken kunskapsnivå de befann sig i.

Därefter blev det en frågestund med problemlösningar för varje ekipage. Som avslutning på dagen fick alla som ville prova med vilt. Det blev ett litet fält som inleddes med en markering, om jag nu har uppfattat saken rätt.

På söndag var det dags för L:et igen. Sedan var det dags för att träna att gå på linje. Där blev det individuellt anpassade apporteringar. Några dummys kastades, några lades, några framför linjen och några bakom linjen beroende på i vilken stressnivå hundarna låg.

Sista övningen innan lunch var stoppsignal. Där blev ett område motiverat och sedan skulle hunden skickas till området och när den var framme kom stoppsignalen. När hunden satt sig gick föraren fram och belönade och lade en apport 3 – 4 m vid sidan av hunden varefter föraren gick tillbaka och sedan skickade hunden på handtecken till apporten.

Tyvärr har vi inte fått in några bilder från deras träningar annat än när det var fikatime (fast den har vi ”tjuvat”:

Från vänster: Gustaf Nilsson, Ellen Hove (Kiska), Fredrik Söderbaum (Ozo), Maud Barkar (Potifar), Lena Blom (Anton), Birgitta Sjögren (Nobel), och vår eminente funktionär Arne Hustad. Den som håller i kameran som också deltog är Monica Andersson (Doris).

Förutom alla övningar som vi fyrbenta hade under helgen så träffades våra hussar/mattar och instruktörerna under kvällarna också. Våra, Tärnornas, hussar/mattar fick en genomgång av resultatet på valptestet som gjordes när vi var 7 veckor. De fick gissa vilken hund som var deras men ingen lyckades pricka rätt. Vi kanske var för lika eller…?

Puss på er! /Piga

PS. Matte ser ut att ha fått lite inspiration… Vi var ut och tränade i två timmar idag och nu säger hon att vi ska ut i morgon eftermiddag också… Jippi! DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + arton =