120716 Inspirationen har infunnit sig…

 Piga berättar:

Ha! Mattes inspiration har infunnit sig. Vi har faktiskt fått träna fler gånger under veckan som gått. Först var vi ut med Garmin och hans husse Roland. Bl a fick vi apportera från vatten (apportkastare) och det fungerade riktigt bra så klart.

Garmin fick börja med vattenmarkeringar, ett sök, riktat sök och en landmarkering. När han var klar lade matte ut ett nytt fält där apporterna låg på andra ställen så det skulle finnas dubbelt så många vittringar som dummys. Det fixade jag faktiskt riktigt bra, låste mej inte på någon gammal vittring.

Sedan gjorde vi en kort landmarkering som funkade. Därefter gjorde vi en längre där jag skulle förbi den första nedslagsplatsen. DET gick inte så bra. Vi fick försöka många gånger innan det funkade och till slut så låg det en markering där som jag inte hade hämtat som jag fick ta på linjetag. Även då stannade jag till på den gamla vittringen men jag släppte den snabbt när matte sa till.

Vi kanske är på väg sa matte. Det är ju inte lätt det här. Hur ska jag kunna veta vad som är svag vittring, gammal vittring ”färsk” vittring?

Även Greta och Garbo fick jobba lite men bara på vatten och inget avancerat.

I lördags var vi ute med Korall, Quling och deras matte Eva. Då fick vi först hämta miniapporter på andra sidan ån, ett närsök och sedan fick jag testa med markering bakom stället där vi hade haft närsöket. Det gick faktiskt riktigt bra.

Det var rätt varmt så vi fick gå ner till sjön och bada lite fritt innan vi allihopa fick dubbelmarkeringar på samma ställe som tidigare men där de kom ”på linje”. Det var inte så enkelt men det matte var mest glad åt var att jag inte fastnade någonstans på gamla vittringar. Du kanske har börjat förstått nu sa matte.

Vi avslutade med att hämta lite fågel dels på andra sidan ån, dels en var i området strax före ån men där vi skickades på linjetag till området. Kul!

Igår var vi ute på gården och körde linjetag. Jag har ju lite problem med utskicket, vill gärna stanna efter några meter för att fråga om jag gör rätt. Dessutom brukar jag i dessa fall ställa mej och fråga innan jag tar upp dummyn. Nu slog matte två flugor i en smäll och gjorde ett målområde med 5 dummys. Sedan skickade hon mej från ca 25 m på linjetag. Därefter gick vi bakåt ca 15 m och nytt skick. När den var inne gick vi ytterligare ca 15 m men då hade hon passat på att lägga ner den första dummyn där vi stod när hon skickade mej andra gången. Sedan tog hon förstås med sig dummyn men vittringen fanns ju där. Detta upprepades tills jag hämtat alla 5 och det gick lite blandat. Ibland var det full fart, ibland stannade jag och fick komma in för nytt skick.

Sedan vände vi riktning och då blev det en liten nedförsbacke där dummisarna låg så jag kunde inte titta på matte och då gick upptagen myckt snabbare. Här gick de flesta skicken bra trots att det då låg många vittringar efter ”vägen”. I morgon kväll (läs i kväll) gör vi om det så får vi se om du lärt dej nå’t, sa hon.  Jag fick i alla fall avsluta med några dubbelmarkeringar. Vi brukar oftast inte göra markeringar när vi är själva för matte vill inte att jag ska släppa koncentrationen på nedslagsplatserna medan hon gör förflyttningarna men det gick rätt bra i alla fall.

Garbo fick också ut och jobba med dirigeringar och Greta fick göra det hon mest av allt älskar nämligen frisbee.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =