120718 Kul, kul, kul!

 Piga berättar:

Nu är det kul att vara liten flitig Piga. I flera kvällar har jag fått ut och träna linjetag, främst utskicken då säger matte. Bara matte betonar kommandot rätt så är det inga som helst problem, jag tror att vi börjar förstå varandra. Igår fick jag till och med träna på störningar. Matte hade gjort ett målområde med fyra dummisar och först fick jag hämta en på linjetag. Innan hon skickade mej nästa gång så kastade hon en dummy till vänster om den tänkta linjen, så fick jag gå fot några steg och sedan skickade hon mej för att hämta nästa på linjetag. Lätt som en plätt! När jag lämnat av fick jag hämta den som hon kastade.

Sedan var det dags att häm ta den tredje dummisen på linjetag men innan dess så kastade hon en dummy till vänster och en till höger om den tänkta linjen. Då títtade jag lite undrande på henne men hon sa bara fot och så gick vi några steg igen och sedan skickade hon mej. Då förstod jag! Självklart hämtade jag den i målområdet och när jag kom tillbaka fick jag också hämta bägge som hon hade kastat som störning. Sedan gick vi ca 30 m bakåt och så skicakde hon mej på linjetag efter den sista dummyn i målområdet. Gissa om jag kände attt matte var nöjd med mej? Nöjda var däremot inte Greta och Garbo för de fick inte göra något. Det regnade och matte ville inte ut en gång till…. Ibland har man tur när man är yngst i flocken!

Idagpå förmiddagen var vi ut med Garmin och Roland. Det gick inte så bra…. Jag började först med en markering som inte alls funkade. Fick göra om den flera gånger innan det gick. Sedan lade Roalnd ut ett fält på 10 dummisar medan matte och jag gick och hämtade visselpipan som matte glömt i bilen. När vi kom tillbaka så fick Garmin hämta 5 på fältet och sedan skulle jag få jobba. Nu fanns det ingen kvar i närområdet så Roland kastade ut en extra medan matte och jag gick en liten runda. Fyra dummisar kom in rätt så fort men sedan blev det stopp. Nu var det tung mark och en liten bäck som ringlade genom området som man måste hoppa över stup i kvarten. På sidorna var det skog och väldigt tuvig, lite myrmark… När det blev stopp, matte såg på mej att det inte var läge för att pressa mej, då gick hon ut i området som det skulle finnas en dummy. Sedan skickade hon mej och då gick det förstås lätt som en plätt att hitta den. Det matte inte riktigt förstod var att jag INTE använde min goda näsa som jag brukar. Ja, ja det är inte lätt det här. Ibland har jag för bra näsa för att det ska vara bra, ibland tycker hon inte att jag använder den tillräckligt bra… Fast det är nog kanske första gången jag hör hon säga det sista …

Den sista dummyn skulle Garbo få hämta. Matte tänkte att hon skulle få jobba lite hon också för det hade ju legat 10 stycken ute och nu var det bara en kvar på hela området. Garbo drog iväg i full fart och satte upp huvudet och följde vittringen och hittade dummyn. Det tog nog inte en minut ens…. Så kan det gå när inte haspen är på.

Vi avslutade med två vattenmarkeringar vardera (Garmin fick nog kanske någon fler). Nu var Greta också med så hon fick också hämta. Sedan fick Garbo, jag och Garmin en dirigering tvärs över tjärnen vardera. Det gick också lätt som en plätt.

När vi hade ätit ikvällt så fick jag ut och träna spår på kråka. Matte skickde mej på spåret med linjetag för att se åt vilket håll jag skulle gå. Det tog kanske 5 m åt fel håll så upptäckte jag det. Vi gjorde detta 3 gånger (jag såg inte när matte drog spåret och varje gång släppte hon på mej på mitten. Vi kan ju säga så här: Flitig liten Piga börjar förstå det här med gammal och ny vittring… som sagt var!

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 13 =