120728 Jösses så arg hon blev!

 Piga berättar:

Våra träningar är lite av ett äventyr numera sa matte idagnär vi kom hem från träingen. Jag är benägen att hålla med…. Här ska ni få höra! 

Idag hade matte planerat linjetag över myrmark. Två målområden upprättades och jag och Garbo fick gå varannan gång, först vid ca 50 m och sedan vid ca 80 m. Vi hämtade totalt 4 var och det gick jättebra, frid och fröjd!

Sedan tog matte bollkastaren och kastade ut 8 bollar på tjärnen. Sedan fick vi gå och göra ett närsök på två bollar vardera. Gick också som en dans för oss bägge.

Därefter var det dags att ta bollarna på vattnet som linjetag men en bra bit från standen som dessutom hade en liten, liten vik vatten i vägen. Först var det ca 10 m från inre kanten och sedan blev det kanske ca 20 m och till sist var det nog ca 30 m. Matte var hur nöjd som helst med oss. Jag hade ett litet stopp på fjärde skicket men när hon sa ut så förstod jag…

Dagens träning skulle vi få avsluta med en dubbelmarkering på vatten med bollar. Först fick Garbo hämta, lätt som en plätt. Sedan var det min tur. Till vänster var det lite vass och näckrosor och Garbos ena markering hade landat bakom den vassen men ute på vattnet bland näckrosorna. Jag skulle få en som var lite kortare tänkte matte och det blev den! Den landade precis i framkanten där det också växte någon annan sorts växt som matte inte heller vet vad det är. Jag hade siktet inställt och simmade dit men det var helt omöjligt att hitta den. Till slut kom matte dit och kallade även på förstärkning av Garbo. Vi letade bägge och Garbo stoppade t o m huvudet under vattnet två gånger men ingen boll. Förmodligen, sa matte, så har du Piga trampat ner bollen i dyn (där Garbo dök) så vi får klara oss utan den. Ni har jobbat bra ändå flickor, sa hon och skickade mej på linjetag därifrån efter den andra bollen som låg ute på tjärnen.

Sedan fick jag en ny dubbelmarkering och det var inget problem alls. Vi fick några enkla ute på myren också för att springa av oss vattnet som matte sa. Sedan var det dags att packa ihop och gå hem. Vi fick gå fot och ibland bakom för det var rätt trångt på stigen.

När vi kom fram till en liten bäck sa matte åt oss att stanna och så gick hon över. Nu hade hon ju inte sagt stanna kvar utan bara stanna så jag antog förstås att det var fritt fram att komma när hon hoppat över bäcken. Jag tog således sats och satte av i full kareta. Det var bara det att jag sprang rakt in i mattes ben så jag tacklade ner henne så hon flög som en bowlingkägla (hennes uttryck) och på alla fyra ner i den blöta myren med den tunga dummysäcken på ryggen.

Inte visste jag att hon kunde så många elaka ord, hugaligen!!! Det var bara att huka ner sig och vänta tills det hade gått över…. hmmm… Sedan fick jag sitta kvar och vänta medan matte och Garbo tog sig nästan ända fram till bilen. Gissa om jag kom som ett skott när matte visslade på mej, men jag passade mej noga för att inte komma åt hennes ben. Vem vet vad som då kunde ha hänt? Man ska nog inte utmana ödet…

Puss på er! / Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + sjutton =