120729 Ny dag, nya tag sa matte

 Piga berättar:

Ny dag, nya tag sa matte när vi åkte iväg för ett träningspass, hon, jag och Garbo. Greta fick som vanligt följa husse på lite äventyr.

Idag åkte vi till ett ställe i skogen där det är lite berghällar, skrevor, storstenar och lite träd och buskar. Även idag var det främst linjetag som stod på tapeten. Vi gick efter en tänkt linje bland alla klippor, skrevor och stenar ca 70 -80 m. Där lade matte 4 dummisar och sedan gick vi tillbaka efter samma linje. Ungefär halvvägs lade matte två dummisar och sedan gick vi tillbaka till utgångspunkten. Jag fick gå först och det var ju lätt som en plätt. Sedan fick Garbo gå och det var lika lätt för henne som för mej. Nu var nog inte det som skulle vara svårigheten heller. Det var ju att få mej att gå förbi stället och fortsätta till de som låg längst bort. Jag har ju haft svårt att släppa vittringen där det har legat nåt och det tränade vi stenhårt på strax efter kennelträffen.

Nu fick i alla fall Garbo gå först och hon saktade ner lite där de första hade legat men matte sa ut i farten, utan att hon stannade och gick till rätt ställe. Sedan var det min tur. Jag bara blåste iväg till rätt ställe utan funderingar alls. Saktade inte ens in där det hade legat något.

Nu blev det ett närsök, två bollar var. Jag hade lite svårt att lugna ner mej, hade lite brått så jag fick jobba lite extra på den första men sedan kom jag ju på att det var närsök. Här gällde det att röra sig sakta och stoppa ner nosen i backen så den andra fixade jag lätt som en plätt. Garbo fixade sina ungefär på samma sätt. Hade lite brått i början men coolade ner sig sedan.

När vi var färdiga med närsöket skickade matte oss på de sista dummisarna på linjetaget. Nemas problemas. Som ”belöning” för att vi varit så duktiga fick vi ett relativt stort sök på 12 dummisar. Jag fick börja och när Garbo fick gå på sin första fick vi ”köra” tillsammans. Jag slog Garbo! När jag hade 6 inne hade hon bara hämtat 4! Då fick jag vila och träna mej på att vara passiv medan Garbo hämtade de sista.

Sammanfattning från oss alla tre: En bra och kul träning i dag och det var lite annat ljud i skällan än igår från matte!
Puss på er! / Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − ett =