121010 Träningsvecka, Unghundsderby m m…

 Piga berättar:

Oj vilken vecka det har varit! Förra söndagen åkte hela min flock ner till Axi fäbodar hos Jan o Britt Lagg för lite träning och semester för husse o matte. Det blev som vanligt lite förseningar här hemma så vi kom inte iväg förrän på eftermiddagen och vi var framme vid 18-tiden.

På måndag bar det iväg till en tjärn som de kallar för ”Britt-tjärn” eftersom det var hon som ”hittade den” och den har tydligen inget namn. Vi tränade markering och sök och här kan ni se lite bilder från det:

Här är det Ronja som är ute på markeringsjobb

Här kommer Frej in med en dummy från fältet. Ronja är ute på söket.

Greta var vaken och alert mest hela tiden medan Garbo och jag….

… passade på att vila lite mellan varven.

Vi åkte tillbaka till stugan och åt lunch och sedan fortsatte vi till Axitjärn vid ”slakthuset”. Där blev det markeringar både på land och vatten för min del. Garbo gjorde några dirigeringar tvärs över en liten tjärn som ligger alldeles bredvid.

På tisdag var det Axi Cup. Mästare blev Mats & Frej, tvåa Jan & Wanda, 1 poäng före matte och Garbo som i sin tur var 1 poäng före Leif & Primus. Femma blev Gustaf & Ronja. Vi var två som tävlade i ”slyngelklassen”, jag och min kusin Zita. Jag vann med en hårsmån….

Vi hade lunch med oss och på eftermiddagen fortsatte vi träna lite som vi ville var och en.

På onsdag var deras träningsgäng upp och skulle ha träning. Som tur var fick både jag och Garbo hänga med. Garbo fick vara med på dirigering, markering och fält, allt med vilt. Jag var med på markering med jumperboy (dummys). Vid lunchtid åkte vi tillbaka till stugan och därefter fortsatte vi till Axitjärn. Där blev det åter igen en hel del markeringar för min del tillsammans med alla andra som skulle starta på Unghundsderbyt och matte tyckte att jag skötte mej riktigt bra.

Torsdag åkte vi först till Britt-tjärn och tränade markeringar på ett hygge, jag, Zita och Zelda. Sedan åkte vi bort till Tvitjärn och där blev det dirigeringar förbi öar för Garbo och lite vattenmarkeringar och en vattendirigering för min del. Greta fick följa med Jan och jobba lite på sidan av. Naturligtvis hade hon fått jobba lite även de andra dagarna men jag har inte riktigt reda på allt som hon gjorde. Det var husse som körde henne annars.

Efter lunchen åkte matte, jag och Garbo till ”Ägget” och tränade lite stopp på långt håll medan de andra åkte bort till Britt-tjärn och tränade fält med vilt.

Fredag var det dags att packa ihop och fortsätta till Järvsö för övernattning. Vi vill alla, två- som fyrbenta tacka Britt & Jan för härliga dagar. Naturligtvis tackar vi även övrigt sällskap som gjorde att dagarna försvann men otrolig fart men matte säger att så är det när man har roligt.

Föresten tog matte några foton på mej och min halvsyster Wanda:

På fredagkvällen kom även Britt och Mats, (som är ägare till Dopping, min far) för de skulle också övernatta på Järvsö Camping. De kom och hälsade på oss och vi fick hälsa lite på min halvbror Pinnen och pappa Dopping och Knight som är jämngammal med mej. Han skulle också starta på Unghundsderbyt.

Lördag morgon var det dags för avfärd mot Friggesund och Unghundsderbyt. Min bror Plura & hans husse o matte var också där. Det var även tänkt att min syster Maxima och husse Hans skulle ha varit där men hon var struken, varför vet jag inte.

Unghundsderbyt var uppdelat i 5 stationer med enkelmarkeringar på alla. Jag och Plura kom i samma grupp och fick starta på station 2. Där kom det en markering i skogsmark och vi stod på en liten kulle och precis där det planade ut landade dummisen. Jag sprang lite längre ut då jag kom på fel sida vinden men vände snabbt och slog tillbaka och hittade dummyn snabbt. Rakt in och levererade i hand. Där visade det sig att jag fick 17 poäng så förmodligen drog domaren 3 poäng för att jag inte riktigt spikade markeringen.

Nästa station (3:an) var en lite knepig sak. Matte hade fått instruktioner om att jag skulle sitta när domaren sa till, matte skulle ta av koppplet när domaren sa till och skicka när domaren sa mitt nummer och detta var på ALLA stationer. Nu glömde matte sig lite så när domaren sa att hon skulle gå fram till en snitsel och gör oss klara så tog hon av kopplet… det kostade 2 poäng. Hmmm… hon fick sätta på kopplet igen och sedan ta av det när domaren sa till. Sedan kom en markering i lingonris med lite smågranar. Det var lite svårt att se exakt var den var men jag ringade i området och kom in med dummysen i full fart. Tyvärr sprang jag till mattes vänstra sida när jag räckte upp dummisen så där blev det också 2 poängs avdrag… alltså fick vi 16 poäng.

Station 4 var en vattenstation. Där startade man några meter upp på land. Rakt ut var en liten, liten vasstuss och sedan öppet vatten med vass runtomkring. Markeringen kastades från högra kanten, rakt ut på det öppna vattnet. Jag stack iväg spikrakt genom vasstussen och hämtade dummyn på ”blanken”, vände och kom raka vägen in. 20 poäng bärgade!

Vid station 5 var det sådan kö så vi fick gå till station 1 och ta den före. Där var det en liten äng och kastaren stod uppe på en vall och kastade dummyn i kanten på ängen alldelse invid några träd. Det bev också spik, 20 poäng till bärgade!

Nu återstod då sista stationen. Där fick vi först gå fot en liten bit, sedan fick vi hämta en markering som vanligt. Den kom ute på ett hygge där det var två rotvältor. Jag stack iväg ut i full fart och hoppade över trädstammarna som låg i vägen. Tyvärr hoppade jag nog lite för långt på sista så jag hoppade över dummisen och sprang lite för långt. Då vände jag inåt men fick inte napp så jag kom tillbaka till matte. Matte skickade om mej och då spikade jag den…. Poäng? En stor rund nolla! Matte skulle naturligtvis ha stoppat mej när jag var på väg tillbaka och gett söksignal men hon var så inne i träning så hon tänkte inte. Hon vill ju att jag ska träna mej på att helt på egen hand fixa mina markeringar men då var det faktiskt läge att ge lite hjälp, det var ju tävling ju! Domaren kom och beklagade för mitt andra skick var ju precis som det skulle vara. Om matte hade stoppat mej och jag hittat så hade jag haft 12 poäng där.

Med facit i hand så shabblade jag egentligen bort 15 poäng och matte 14 så det blev lite fity-fifty. Men nu säger ju matte att hon är helnöjd med mej. Det blir som det blir och det går som det går säger matte. Denna gång var det inte meningen att det skulle bli bättre men vi får vara nöjd med 73 poäng på mitt första WT. Kul var det i alla fall.
Om ni undrar hur det gick för Plura och Marie så kan jag tala om att det fick 56 poäng. De nollade två stationer, inte pga jobbet utan därför att han inte kunde vara riktigt tyst. De övriga fick han 18, 18, 20 så de gjorde också ett MYCKET strongt jobb.

Nähäpp, nu har inte matte tid att sitta här och skriva längre så nu måste jag sluta.

Puss på er! Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − ett =