120311 Shit va’ kul!

 Piga berättar:

Igår kom min halvbrorsa Potifar med flock och hälsade på. De stannade tills idag för både min flock och hans flock skulle till husse och mattes son Göran med familj och gratulera på födelsedagar som deras familj hade haft. Först fyllde Cassandra (men henne hade matte o husse redan grattat men inte Potfars flock) sedan har Göran och Ann-Sofie fyllt år. Vi fick alla följa med idag men vi fyrbenta fick sitta i bilarna. Hur kul är det på en skala?

Nåja, Potifar, jag och vår halvbror/bror Ilo med matte Nina kom också till oss idag och vi tre med våra mattar fick ut och träna lite med fågel. Ilo har inte fått apportera fågel tidigare (undantaget då han var 7 veckor och apporterade hemma hos oss). Eftersom det var första gången så fick matte vara med ifall det skulle blir något ”tok”. Det blev det inte! Upplägget var ett sök där vi fick se lite grann av utlägget. Nu är det ju mycket snö hos oss men det var skoterspår i en rundel och stora granar runt i området. Där under granarna och faktiskt ovanpå grankvistar lade de fåglarna. Vi fick testa kråka, and, trut, skata och kanin. 

Potifar som har mest vana fick börja. Han skötte sig riktigt bra förutom att han är lite slarvig med avlämningarna. I övrigt gick det som på räls.

Ilo var lite tveksam först för han trodde nog inte att fågel var något som han skulle apportera men min matte följde med honom efte en stund och med mycket små medel så gick det bra. Efter mycket lite stöttning på tre fåglar så fixade han helt själv skata och trut. Truten var lite svår att bära ända fram då han är lite försiktig i greppet men det kommer nog att blir riktigt bra med lite träning sa matte. I övrigt gick även avlämningarna riktigt bra.

Hur det gick för mej? Hmm… matte är en klant förstås och jag är snabb och effektiv! Första fågeln som jag kom med var en and. När jag tog den fick matte blåsa in mej för jag var på väg att söka vidare med den i mun. Alltså tycker man ju att hon borde komma ihåg att jag hämtat den, eller hur? Men icke sa nicke. Jag hämtade sedan raskt in fyra till (vi hade totalt 6 fåglar). Den sista, en kråka, låg på en grangren och den hade jag svårt att få grepp om för den var lite för högt för lilla mej egentligen. Matte hjälpte mej lite genom att dra ner grankvisten som den låg på och då förstod jag var den var för att det fanns en fågel i området hade jag klart för mej, bara inte exakt var den var.

Nu hade ju matte glömt att jag hämtat anden så hon skickade mej mot granen där den låg, jag visst att det var hämtat så jag sprang vidare, matte tog in mej och skickade om….. Till slut kollade Maud i påsen och talade om för matte att anden redan var hämtat. Jag tror nog att matte skämdes en aning… Hur som helst var nog matte rätt nöjd med mitt jobb. Fina inlevereringar förutom på den första då jag var lite exalterad och med riktigt fina avlämningar. Bådar gott inför framtiden sa matte nu i kväll när vi gosade lite. Tur att hon gömde att jag stack iväg på egen hand, innan det var min tur, och hämtade anden efter att de hade lagt ut alla fåglarna första gången. Fast egentligen sa hon ju redan då att det var lite hennes fel eftersom hon inte var riktigt tydlig när hon kopplade loss mej för att vi skulle flytta på oss lite.

Nä nu är det nog snart dags att koja. Vi kommer nog att somna gott och tryggt inomhus för ute blåser det rätt friskt, låter nästan som om det är en ny storm på gång så det gäller nog att blunda hårt och hoppas på det bästa.

Puss på er! /Piga

PS: Matte kommer att lägga ut lite film och foton på sidan Album från henns utflykt tillsammans med hennes arbetsgivare och arbetskamrater, en tur med slädhundar. Hemsidan kommer nog också att bli uppdaterad inom kort. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − två =