120319 Lite i onåd just nu….

 Piga berättar:

Just nu är jag i onåd… men det är även Greta & Garbo så det så! Varför? Jo, matte tränar oss att gå fot både här och där och för det mesta går det riktigt bra. Vi har klarat flera stora utmaningar, skällande/lekande pumi, rådjur med guppande vita bakställ, räv, fåglar m m. MEN nu har den STORA utmaningen kommit. Vi får ju följa med och hämta tidningen varje morgon och då går vi fot fram till byvägen. Där sitter vi vanligtvis snällt och väntar medan matte själv går över vägen och hämtar den. Jag och Garbo bär var sin tidning (matte brukar ha med sig en till mej) men Greta vill INTE bära någon så hon ”slipper”. Detta är ju rutin, det gör vi varje dag. Ibland är vi ute i samma tid som skolbarnen kommer och går förbi och det är inga problem. Vad är då utmaningen? Jo, grannen har fågelstugan bredvid vägen och där samlas ett stort antal ekorrar och när vi kommer och går emot dem så sticker de iväg och vi efter (det har vi gjort två dagar på raken nu). Vi blir väldigt fokuserade på ekorrarna så vi hör ju inte när matte skriker NEJ!!!! Inte förrän vi kommer fram till andra sidan (då har ekorrarna försvunnit). Igår kom vi direkt när matte ropade tillbaka oss från andra sidan men idag då var det bara Greta & Garbo som vände. Jag hittade mumma under fågelbordet och måste förstås provsmaka. Gissa om matte blev arg då! Hon kom och hämtade mej. Vad hon sa ska vi inte gå in på här men jag hörde något om att nu blir det andra bullar i morgon.

Hoppas hon inte är arg om en stund när vi ska ut i skogen. Vill gärna få jobba lite som jag och Garbo gjorde igår. Då fick vi träna minnesmarkeringar och långa linjetag. Dessutom tränade jag på det här att inte byta dummy. Helst skulle jag vilja ha med alla som jag ser/känner men matte tycker att jag ska ta en i taget och inte bry mej om någon annan än den jag har i mun tills den är levererad. Tror att jag börjar förstå hur hon menar.

Greta fick följa med husse på en ”bytur”. Det brukar hon få göra en 2-4 dagar i veckan, resten följs vi alla åt (utom husse). Så här såg det ut för ca en vecka sedan (matte har glömt lägga ut bilden förut):

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =