120502 Nu kan allvaret börja!

 Piga berättar:

Hej å hå, tiden den går. Ja det har varit lite full rulle sedan sist därför har jag inte haft riktigt tid att skriva. I söndags var det träning för mina hel- och halvsyskon. Det var stadge- och skotträning och för Beckasinerna blev det även någon markeringsträning också.

Jag fick inte vara med då det var alldeles tätt inpå löpet. Det hade gått 3 veckor men matte sa att det kunde lukta lite av mej ändå. Dock fick jag sitta kopplad bredvid husse medan de andra var ute på ängarna vid Toutinviken och det gick jättebra. Ingen av herrarna reagerade på mej och jag reagerade inte på deras skott utan jag passade på att lägga mej och vila.

När alla var färdiga så fick jag några markeringar med skott (efter att jag fått ett par skott med inkallning bakåt som de övriga Tärnorna också hade fått). Det blev lite hej och hå på de två första försöken till markeringarna. Jag hittade dem inte och ville inte heller komma på inkallning så matte blev lite syrak på mej så hon kom och satte ner mej och gjorde inkallning. När jag då skötte mej så fick jag en markering utan skott och den spikade jag. Sedan fick jag två till med skott och dem spikade jag också. Slutet gott allting gott för matte var rätt nöjd med mitt fotgående och mina avlämningar. Det var bara inkallningen när jag var ute och sprang på ängen…. men det är inte så lätt för en 1-åring att släppa alla goa dofter från alla mina syskon. De hade ju rört sig på ägnarna och jag ville ju så gärna kolla vad de hade gjort.

Igår fick jag och matte ut och träna med Garmin och hans husse Roland:

Vi skulle få träna fält och de hade lagt ut 6 dummys på stora fältet och så hade de lagt ut 2 på ett riktat sök. Vi fick avlsuta med markeringar.

Fältet låg på ett kalygge med mycket kuperad terräng och det hela gick rätt bra faktiskt. När vi var färdiga fick Cindra, Garbo och Greta också markeringar. Tur det annars har nog Greta & Garbo varit skitsura hela kvällen.

Nähäpp, nu är det frukostdags och hög tid att väcka husse.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 1 =