120509 Hektiskt

 Piga berättar:

Hej å hå, nu har det varit hektiskt några dagar. I helgen skulle mina hel- och halvsyskon komma för att träna på lördag och testa på att starta på prov (inofficiellt) på söndag. Matte hade lovat att jag också skulle få vara med. Jag har ju löpt färdigt och matte tycker att jag behöver också träning på att prestera när det är en massa folk och hundar med.

På fredag kväll kom Kiska (halvsyster), hennes ”sambo” Zorro (kernterrier) och Eeizha (helsyster) och hälsade på. Kiska och Zorro skulle bo i hundrummet och  Eeizha på Hilton. Alla fick i alla fall umgås med oss under kvällen och det var jättekul. Jag fick mej en liten tankeställare i alla fall. Jag brukar ju kunna plocka saker ur munnen från både mamma Garbo och Greta lätt som en plätt. När Eeizha kom med MIN tuggmutt och retades försökte jag men se det gick inte. Hon lämnade inte över den utan bara retades. Efter en stund struntade jag i henne, hon fick väl hålla på bäst hon ville själv. ”It takes two to Tango”. Matte tyckte i alla fall vi var väldigt lika förutom storleken. Eeizha är ett nummer större än mej hon. (Synd att matte inte tänkte på att ta fram kameran på hela helgen).

På lördag kom resten av gänget men vi träffades aldrig riktigt utan vi såg bara skymten av varandra. När det var dags för träning åkte vi upp till Bodtjärn. Där fick jag först vara med och göra ”fyrkanten”. Det gick mycket bättre än matte hade förväntat sig egentligen för vi har inte haft tid att träna just någonting sista tiden. Sedan fick vi göra ett fält och det gick också bra även om det inte var strålande… Det fanns ett dike som man skulle över och de hade hängt upp den dummy i ett snår och det var avbrott för riktat sök och dessutom var det dummy’s som vi skulle leta efter så det kanske inte var så konstigt att man inte var riktigt på topp. Nu sa matte att det duger…. hmmm, duger… tänkte jag, får väl bevisa vad jag kan nästa gång jag får chansen.

På söndagen var det dags att testa hur vi klarade av att starta på prov. Det började med att vi fick gå fot utan koppel och följa skytten till platsen för en markering vid kanten av ett brett vattenfyllt (simdjupt, bävern brukar dämma där). Det var västanvind så jag och några med mej kom lite fel i vind och drog över på andra sidan inann vi fick vind av den och kom tillbaka. Brr… lite kallt var det allt.

Sedan var det fält med 5 vilt. Jag fick hämta 3 st först och när den var på väg in kom ett skott åt motsatt håll. Då fick jag skickas på riktat sök. Matte valde att skicka mej på linjetag för vi skulle över stigen som vi kom på för att komma till området. Tyvärr stod skytten kvar mitt i vägen så jag visste inte riktigt hur jag skulle göra så då vek jag ner mot markeringsområdet i stället. Då kallad matte in mej och vi gjorde om det så då förstod jag att jag skulle gå rakt lite längre. Det lödande sig för där under en gran låg en kråka.

Sedan gick vi tillbaka till startplatsen för fältet och jag plockade in de resterande två fåglarna. Matte sa att jag hade inte tagit ett steg för mycket på söket. Tjopp, tjopp så var alla fåglar inne! Ja jag sa ju att jag skulle bevisa vad jag kunde nästa gång jag fick chansen.

Det hela avslutades med två enkelmarkeringar. Det var meningen att det skulle landa i vattnet men det var is kvar på tjärnen så det gick inte. Markeringarna kom också in rätt snabbt och fullt godkänt tyckte matte. Det tyckte de anlitade domarna (Tina Gilljam och Pia Stålberg) också och jag fick ett 1:a pris.

Det var jättekul att prova på det hela, får väl se om det är lika kul när det blir allvar. Hur som helst så har jag varit lite trött i måndags och i går. Det tar på krafterna när det är mycket runt omkring och man ska försöka prestera också, men jag gör gärna om det.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 5 =