120528 (2) Doris är här!

 Piga berättar:

I onsdags kom min halvsyrra Doris och ska vara här i drygt en vecka. Jättekul! Vi busar ibland och pussas ibland och det bästa är att vi ganska jämstora och springer lika fort.

I går när matte kom hem från jaktprovet, ja hon måste ju dit och titta på Potifar och Ilo när de startade samt köpa lite vilt som blev över från provet, så fick vi åka upp till Bodtjärn allihop. Husse följde också med för en gångs skull, han har varit lite lat med det på senare tid. I alla fall så skulle vi inviga den nya Chuckit som jag fick som pris på jakprovet i lördags. Så här gick det med den…

Som tur var hade matte vår gamla beprövade kvar så vi fick simma en hel del. Först fick Doris hämta några bollar men hon missade den första så när Doris hämtade den andra skickade matte Garbo på den första. Sedan fick de parköra lite och det gick så bra. Lilla Doris var jätteduktig! Däremot protesterade hon ganska våldsamt när det var dags för oss andra men det hade hon inget för så hon lugnade ner sig lite till slut.

I morse var ordningen återställd och vi fick vår tidiga morgonpromenad som vanligt. Matte tog kameran med sig för det är ju lite kul att ha lite minnen från Doris vistelse här.

Först fick vi gå fot som vanligt, stanna och göra i från oss morgontoaletten och sedan fortsätta fot en lång stund. Efter ett tag satte matte ner oss och då såg det ut så här:

Doris tyckte det var lite märkligt att matte ville ta ett foto just där….

… men medan matte fibblade med kameran och försökte ta fler bilder passade hon på att….

…pussa sin mamma Garbo på nosen. Det är inte alltid hon får tillfälle till det så det gäller att hålla sig framme när man har chansen, tänkte hon. Jag tittar lite avundsjukt på för jag vet ju att matte helst vill att vi sitter stilla tills hon har mixtrat färdigt med kameran.

Efter en inkallning så fick vi tillfälle att springa lite som vi ville. Här undersöker Doris, jag och Garbo vem det är som har markerat revir. Greta ville ha lite grönsaker så hon hade inte tid att hjälpa oss lista ut vem som gått före oss.

Som vanligt så tränade matte oss på sitt/stanna kvar/inkallning men eftersom Doris är ny i gruppen så började vi med korta avstånd. Först fick Garbo komma (hon ser ut att skämmas för att få gå först).

Sedan var det jag, Piga, men jag ser också lite skamsen ut…. Hm… Garbo håller koll på att övriga sitter stilla till deras tur.

Sedan fick Greta komma och då lade sig Doris ner och väntade. Hon tyckte nog att det var lite konstigt att det aldrig blev hennes tur, men det blev det förstås. Batterierna i kameran tog däremot slut så några fler bilder har vi inte från vår morgonpromenad.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + tretton =