130405 (O)frivillig ledig fredag!

Idag blev det mer eller mindre (o)frivillig ledig fredag. Dagis höll stängt idag så där behövdes ingen städning men har jag velat har jag fått städa en lägenhet i stället. Nu var det ju så att mitt hem var i stort behov av städning så det blev en ”ledig” fredag. Rätt skönt att ha gott om tid och gott samvete för en gångs skull!
 
Dagen började dock som vanligt med en hundpromenade i skog och mark. Greta har ”tänt till” nu när Garbo inte är lika lekfull. Piga och Greta flöjtade på rätt bra idag som kanske syn på följande bilder:

 
Så fort det får kommandot att de får fritt  spelrum ett tag så sticker de iväg och jagar varandra,
Greta & Piga medan Garbo lugnt lunkar på framför mej.
 
 
Ibland stannar Garbo och tittar och undrar vad det egentligen håller på med….
 
 
…. medan de andra två bara svischar förbi….
 
 
Idag blev det ”medellånga turen” vilket innebär sista biten efter byvägen. Här får de vänta….
 
 
… medan matte fotograferar och funderar över hur formen på stenen har kommit till.
På håll ser den nästan ut som en björn…
 
Väl hemma blev det som sagt var storstädning vilket gick rätt enkelt och lätt. Hade en ljudbok som sällskap så det gick nästan av sig själv.
 
När jag hämtade posten kändes det nästan som en belöning när jag hittade en paketavi i brevlådan. Åkte och handlade när jag var färdig med städningen och kvitterade ut ett paket från Amerikat som innehöll en försenad present från gubben och min dotter. Vad den innehöll? Jo min absoluta favorit bland dofter… Shalimar! Tusen tack raringar!
 
För övrigt känns det rätt skönt att det är helg. Det blev en kort veckan med bara tre arbetsdagar för min del, i alla fall på halvtid… Har också konstaterat att det inte enbart går ”smärtfritt” med akupunktur. Så här ser jag ut idag efter behandlingen i tisdags….
 
 
 
Ett rejält blåmärke blev det på ena handen men huvudsaken att smärtan i mina axlar avtar vilket det också gör.
 
Nu ska vi njuta av helgen och i morgon kommer Maud med barn och hundar så vi får se, kanske blir det lite ”kuligheter” och ”klurigheter” för de fyrbenta också trots att de hotar med 1 dm nysnö….
 
Fredagsmys på er!
 
Marith

0 reaktioner på ”130405 (O)frivillig ledig fredag!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − tolv =