130421 Stilla kväll men helgen slut….

Igår var vi till Östersund för att försöka hitta en cykel till mej. Thord hade hittat en annons om  att det var ”loppis på cyklar” lördag och söndag. Han glömde titta vilket datum…. Det var INTE igår så någon cykel blev det inte. Vi åkte och hälsade på min syrra May i stället och fick oss lite fika. Ibland blir det lite långt emellan som vi träffas. Min systersonson Otto, 2,5 år,  var där också men han satt mest för sig själv och lekte så jag fick inte se så mycket av honom, goknulen.
 
När vi kom hem var det bara att utfordra flickorna och stoppa dem i hundgården (de hade fått följa med till Östersund) för vi var hembjudna till Göran och hans familj. Det blev grillat lamm, mums! Så härligt att få äta mat som man själv inte tillagat ibland.
 
Senare på kvällen satt Thord och jag och resonerade lite kring cykelletandet och då frågade Thord om inte min gamla cykel fanns kvar? Jag trodde naturligtvis inte det då ingen av oss har cyklat på den sedan vi flyttade till Fjällsta -78. Barnens cyklar är ju också borta så den borde ha följt med i samma veva. MEN klok som man är (;-) så gick jag till uthuset och tittade. Mycket riktigt, längst upp på ”forbotten” på uthuset under massor av bråte låg den och vilade sig. Det var till att plocka fram den, han är inte så dum ibland, gubben!
 
 
Att det behövs nya slangar, däck och eventuellt en ny sadel stod ganska klart
men idag upptäckte jag att det finns ingen cykelkedja heller.
 
Vi åkte därför till OK i Gällö där de oftast har det man behöver men så icke nu. Cykelkedjor fanns men inte för oväxlade cyklar. Slang fanns men inga däck. Det måste väl till en ny resa till Östersund för att få tag på grejorna misstänker jag…
 
Idag när flickorna och jag gick vår morgontur så hörde vi något på långt håll. Jag satte ner flickorna och smög mig fram för att försöka få ett bra foto på en flitig gynnare:
 
 
Då satt t o m Greta snällt kvar (men längt fram förstås)  och undrade storögt vad jag höll på med.
 
 
Nä, jag lyckades inte. Precis när jag ställt in kameran och skulle ta kortet så flög den iväg.
Däremot fanns kottarna kvar i rännan som han hackat i stolpen…
 
 
Han har varit flitig den lilla gynnaren.
 
Under resten av promenaden var det full sula på Greta. Hon har börjat jaga Piga som blir riktigt ”förrådd” och vet inte riktigt vart hon ska ta vägen. Man kan undra om hon håller på att jaga bort henne, kanske tycker hon att hon är en för stor konkurrent, vem vet? Garbo har fullt sjå med att vara skendräktig. Hon har lite svårt att äta men det gör inte så mycket för hon har en del att ta av…. Skönt i alla fall att Greta ”hakade på” redan efter en veckas löp från Piga. Då är det snart över för denna gång men just nu är det två löptikar och en skendräktig som irrar runt i huset.. medan Thord och jag har en stilla kväll och njuter av solen ännu en stund.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 9 =