130803 En varm o svettig dag….

I dag har det varit riktigt varmt och svettats har man. Inte för att jag vill klaga på något vis, så skönt! Såg på nyheterna att Östersund och Karlstad hade mest soltimmar senaste 7 dagarna, hela 61. Det artar sig. Visserligen visade de också soltimmarna för sista 7 veckorna men Östersund var inte ens med på den listan som de visade upp… Men nu njuter vi av vad som är och kommer framöver (ser rätt ljust ut)!
 
Morgonturen avverkades med hallon- och blåbärsmums för de fyrbenta, bara det förstnämnda för min del. Efter frukost kom det en pelletsleverans som skulle ner i pannrummet så det var till att kavla upp ärmarna. Sedan lite städning och fix utomhus och handräckning till Thord som hade lite bekymmer med gräsklipparen.
 
Därefter blev det nappatag med tvätthögen och mangling av lakan. Äntligen fixat! Tänk att vissa saker ska ta så lång tid att få ordning på. Är det för att det inte är den roligaste sysslan precis? Tiden rusade och det var dags att ge sig iväg och träna Garbo o Piga. Greta följde Thord ner till kyrkoruinen och fick bada och apportera från vatten. Vi andra åkte till ”Toutinviken” och körde lite markeringar med apportkastaren mot ön. Gick alldeles utmärkt förutom att vi hade en ilsken mås som flög över och bevakade flickornas förehavande.
 
Sedan blev det en tur till affären för lite proviantering inför kommande dagar. Hem och packa upp och därefter dags för lite spabehandling till gubben. Hoppade själv in i duschen när han var klar och jag njöt verkligen av en kall dusch. Ljuvligt!
 
Som grädde på moset idag så blev vi hembjudna till Göran o Ann-Sofie på middag. LYX! Härligt att få sätta sig vid dukat bord och bara njuta. Flickorna fick gå tillbaka till hundgården då vi tror att de har de bättre än om de skulle ha varit kvar inomhus. Som ”tröst” (eller för att döva vårt samvete kanske) fick de var sitt grisöra. Tror att de var rätt nöjda med det. Nu ligger de i sofforna och sover sött.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 5 =