131119 Det finns inget ont som inte har något gott med sig….

Man brukar ju säga att det inte finns något ont som inte har något gott med sig brukar man säga. Kanske stämmer det…. i mitt fall en liten, liten tröst i tillvaron.
 
Jag har nu pratat med 3 handläggare på Försäkringskassan, min chef på Kommunen, och ”min vårdkoordinator” och resultatet av min sjukskrivning blev följande. De första 43 dagarna som FK betalar ut blir på 1/4-del, alltså en förlust för min del på ca 12 000,- efter skatt. Eftersom beslutet kom så långt efteråt gick det inte att göra något åt de dagarna. Fr o m den 16/12 blir jag även sjukskriven 1 timme/vecka som PA vilket innebär att Thord får en ersättare för mej den timmen. För att det ska fungera på ett bra sätt blev det bestämt att hemtjänsten kommer hit 2 timmar varannan vecka och tar hand om golven. DET har jag ju förstås inget emot då det är ett av de moment som är besvärligt. Så…. det kanske är så att det finns inget ont som inte har något gott med sig.
 
För flickornas del händer inte mycket just nu. Morgonpromenaden är fortfarande kortare än vanligt. Jag klarar inte riktigt backarna just nu även om det faktiskt kändes bättre i morse så mitt nya sällskap käppen fick stanna hemma. Få se hur det känns i morgon, kanske blir det en längre tur då. Tidsmässigt blir det ingen skillnad för flickorna. De får ju springa lite som de vill (frihet under ansvar) när vi kommer till skogen och min förflyttning är ju långsammare än tidigare så jag tror inte att det har någon större betydelse för dem.
 
De är i alla fall lyckliga när de får tillbringa några timmar i hundgården. Det har ju varit bra väder också så de trivs väldigt bra. Verkar som de är mycket nöjda med renoveringen av hundrummet där ute.
 
Julstämningen har lite svårt att infinna sig här hemma men vi får väl ta igen det nästa år om saker och ting ordnat sig till dess. Dosen av levande ljus och brasa i öppna spisen fick vi ju i överflöd förra helgen….
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − nio =