131204 Att se ljust och positivt på saker och ting…

Man säger ju att man ska försöka se ljust och positivt på saker och ting även när det känns mörkt och tungt. Tänkte försöka med det en stund och se om det blir något bättre. Jag har legat lite lågt några dagar då ”sviterna” efter en mycket trevlig helg krävde det men nu tar jag nya tag.
 
Vaknade vid halv 8-tiden i morse och kom iväg på morgonturen strax efter 8. När vi gick hade det börja att ljusna och då går det faktiskt fort. Tog lite foton på tre ”linslöss” strax efter att vi börjat gå:
 
 
Dagsljuset hade inte kommit fullt ut så blixten löste ut som man kan se på ”linslössens” ögon.
 
 
Försökte även ta ett kort när Piga knatade iväg uppför den så gott som snöfria backen
men hon var alltför snabb… eller jag eller kameran för långsam…
 
 
Här var det lite öppet och lite mer snö låg kvar
 
 
Det fanns snö lite fläckvis här och där men tövädret har ju tagit rätt mycket av de lilla snötäcket som var.
 
 
Hemma på gården finns det fortfarande lite kvar
 
Ska man se ljust på det så är det väl så att det även bokstavligt är lite ljusare ute när det ligger snö på marken. Att det inte finns så mycket snö är positivt då jag hittills sluppit skottat snö. Kan bara hålla tummarna att det håller i sig så ett bra tag framöver.
 
Positivt är ju också att nu är det bara 17 dagar kvar tills det vänder och ljuset börjar komma tillbaka igen. Härligt! Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mej till att nu är det bara 20 dagar kvar till julafton… Positivt är också att Garbo ser ut att vara så gott som fullt frisk igen. Får nog äta penicillin tre dagar till för säkerhets skull men sedan hoppas vi att det är över för all framtid.
 
Tja, just nu hittar jag inte så mycket mer som är positivt och ljust men i morgon är en ny dag. Kanske finns det mera att berätta om då?
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + fjorton =