131222 Det närmar sig

Hvva vad tiden går. Snart är det julafton och all planering spricker….
 
Morgonrundan med flickorna avverkades som vanligt. Stack iväg vid 8-snåret och innan vi gick tittade jag ut och tyckte det såg mörkt ut men vi brukar ju gå vid den tiden och någon pannlampa brukar inte behövas. Tyvärr var det rätt mörkt, troligen för att det var helmulet, så den skulle ha följt med. Vi fick treva oss fram en bra stund innan det började ljusna så pass att man kunde gå obehindrat. En bit av vägen hade de faktiskt kört med skoter och där var det ganska bra att gå.
 
 
 
En fyrhjuling hade också kört där, hoppas det blir fler gånger så spåret blir hårt.
 
Idag blev det mycket som blev ogjort men ett besök hos Jessica Massör för både Thord och mej lyckades vi få till i alla fall. När vi kom hem hade visst tomten varit på besök. Det låg en  hel hög med godsaker på bron. Tusen tack Pelle & Kicki. Ni är otroliga!
 
Efter middagen ikväll klädde jag julgranen som jag tog in när vi kom hem. Det var plusgrader ute och den hade stått skyddad mellan hundhuset och bryggstugan så den behövde inte stå och tina av som det oftast brukar vara fallet.
 
 
Så här blev den färdigklädd
 
 
Flickorna hjälpte till… Nej då, motvilligt men lydigt poserade de framför granen när jag bad dem.
 
Det blev i alla fall överraskningarnas dag för jag fick även ett trevligt telefonsamtal idag. Vi ska bli bjudna på bio, 100-åringen som kröp ut genom fönstret och försvann. Kul! Vi satt och funderade och kom på att det är nog 15 år sedan vi var på bio sist. Då var det Titanic. Tusen tack Maud o Lars!
 
I morgon ska jag försöka städa av lite och göra jul. Sista uppgiften blir att griljera skinkan som provsmakas så där lite halvjummen på kvällen.
 
I år tänker vi också fira jul själva här hemma. Både familjen Maud och familjen Göran har bjudit hem oss men vi känner båda att vi vill hålla oss hemma och bara poa på lite i lagom takt istället. Maud med familj kommer hit på juldagen och vi ska väl försöka få till någon dag i helgerna som Göran med familj också har tid att komma en sväng.
 
Marith
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 3 =