131231 Nyårsafton!

Jahapp, så var vi här då. Årets sista dag. Jag måste säga att året har varit mycket blandat, både gott och ont. Mest ont på slutet… och i mitten…. och i början… Asch, strunt i det nu. Ska nog sammanfatta året som gått men kanske inte i kväll.
 
Dagen började inte så lovande. Jag vaknade halv 5 och kunde inte somna om. Vid 7-snåret gav jag definitivt upp till flickornas stora glädje. Vi poade på lite och begav oss sedan ut strax efter 8. Thord skulle få duschhjälp av hemtjänsten så jag tänkte vi skulle hinna hem innan den som kom, hade åkt igen.
 
Det första som mötte oss när vi började gå mot skogen var dessa spår…
 
 
Kanske lite svårt att se men de liknar väldigt mycket kattspår men inte borde de väl finnas långt ut i skogen?
 
När vi kom hem hade inte hemtjänsten ens kommit så jag började göra iordning frukost till oss. DÅ kom hon som hade kört vilse (i lilla Fjjällsta).  Vad jag vet är det bara två personer som inte hittat hit. Den första var personen från Försäkringskassan som skulle göra utvärdering om Thord behövde personlig assistans. Hon körde ordentligt fel för när jag via telefon fått henne att svänga av på vår väg upp till huset så lyckades hon köra till baksidan av huset, parkera, pulsa i djupsnö till framsidan. Inte konstigt att det blev avslag! Dagens besökare var alltså de andra… Ja ja, bra att hon kom i alla fall. Det jag däremot inte tyckte om var att hon gick med sina uteskor uppför trappen till övervångingen. Trappen är klädd med heltäckningsmatta! Kommer nog att riva i nästa gång för då är jag förberedd. Lite hänsyn kan man väl ta eller?
 
För övrigt kommer Ronja och Piga alltmer i samförstånd. Leker nu både ute och inne. Dessutom tävlar de om att ligga i Pigas hundsäng.
 
 
Den här gången var det Ronja som hann först….
 
… men hon hinner inte mer än lämna den så är Piga där och knör in sig.
 
Resen av dagen har varit lugn och behaglig. Har sopat bort de flesta måsten och njutit av dagen istället. Lite god mat ”kostade vi på oss” och lite senare kom Maud, Emelie och Andreas med Lady och Potifaren. Både Lady och Garbo löper, började nästan samtidigt och höglöpet närmar sig men än så länge går det mycket bra. Det blev iof lite kamp om sittplatserna i soffan men nu är det lugnt.
 
 
Det slutade med att 3 fyrbenta och 2 tvåbenta fick plats
 
 
Lady kom till mej och frågade om hon kunde få sitta hos mej…
 
Nu sitter vi och inväntar 12-slaget och det nya året 2014. Mitt nyårslöfte till er blir att jag kommer att köra igång min andra blogg, Svederkäringa, där jag kommer att ha min ventil vad gäller mina krämpor och bekymmer i stället för som det nu har blivit, en hel massa i denna blogg. Här ska jag bara försöka ha hundrelaterade händelser, funderingar och kommentarer så gott det går. Då kan man välja att slippa höra allt eländes elände… och mina jeermiader och jag kan skriva av mej en hel del. Det är skönt att ha en säkerhetsventil och få vädra ”skiten” ibland även om man långt ifrån skriver om allt. Blir nog bra det där, tror jag.
GOTT NYTT ÅR på er! Hoppas ni får ett ”smällarfritt” nyårsfirande.
 
Marith
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 4 =