130203 Söndag = vilodag?

Förr sa man alltid att söndagen var vilodagen och det med ganska strikta regler. Nu för tiden får man allt passa på att göra lite nytta hemma när det är helg. Igår blev det så klart inte mycket gjort då jag var iväg och hälsade på Thord som var vid gott mod. Han har fortfarande problem med att stå och gå men har inte så ont längre och det är ju bra.
 
Igår kväll fick vi ett trevligt mail från Norge. Bente berättade att hon och Max (Amamus Sterna Bernsteini) hade fått sitt första riktigt lavinsökuppdrag. Detta trots att Max ännu inte är färdigutbildad men lavinen hade gått alldeles i närheten och det var brått att få dit sökhundar. De andra två kom med helikopter och Max och Bente åkte skoter upp till området som låg i en brant terräng. Hur Max skötte sig? Citerar Bente: ” Og han var veldig flink, han er en super hund”. Som tur var fanns det ingen människa som följt med lavien.
 
Hon skickade även en länk där media skriver om det hela: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.10896879
Max finns med på bild 6 och 12.
 
Idag tog vi först en rejäl sovmorgon. Har sovit lite dåligt några nätter men nu i två dagar har jag faktiskt tagit sovmorgon till 8 och det har varit så skönt. När flickorna fått mat tog vi vår vanliga morgonpromenad och det är ännu skönare när man haft sovmorgon för då är det en så härlig morgonrodnad och innan vi är hemma igen så är det riktigt dagsljus. Så här såg det ut idag:
 
 
Härlig utsikt från Alexisbacken där man ser solen uppe på berget på andra sidan E14
 
 
Mor o dotter!
 
En alltid nyfiken Greta
 
 
Alla tre med lite solglitter i träden i bakgrunden
 
Jag hade egentligen tänkt att ta en tur ut på sjön med flickorna idag men solen och tiden försvann. Jag passade på att storstäda huset och det kändes vilktigare att få det gjort när solen ändå lyste med sin frånvaro.
 
Nu sitter jag ganska nöjd med dagen och som det verkar gråter inte flickorna heller. Nu väntar de på mat så jag får nog masa mej upp och servera lite söndagsmiddag till dem.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 8 =