130210 Plötsligt händer det!

Plötsligt händer det… tyckte nog flickorna i morse. Jag hade tänkt mej en lat och ledig söndag med flickorna i fokus. En efterläntad tur på sjön i förhoppningsvis soligt väder med lagom temperatur var det tänkt. Så blev det nu inte! Temperaturen var väl ok, -8 grader men solen lyste med sin frånvaro. Såg riktigt snöruggigt ut om man får uttrycka sig så. Därför blev det istället en extra lång tur på morgonpromenaden och dessutom följde några dummisar med. Det blev långa linjetag.
 
Jag har gått och klurat lite för Piga har vid dirigering, funderat lite innan upptag. Hur löser man det? Idag lade jag ut tre dummisar (som de såg) med ca 10 m emellan efter skoterspåret. Sedan satte jag upp dem tripp, trapp, trull och började med att skicka Greta. Som vanligt plockade hon upp den som låg närmast men fortsatte bortöver då hon visste att det låg flera så henne fick jag blåsa inkallningssignal på. När hon vände och kom skickade jag Piga och när hon kom fram till ”sin” dummy gjorde hon som vanligt, tittade upp mot mej men då såg hon att Garbo kom i full fart. Jäklar vad fort det gick att plocka upp dummyn! Vi gjorde detta tre gånger till och vid de två sista hade inte Piga någon fundering alls. Kanske är det rätt väg? Greta däremot fick man blåsa på varje gång. Hon har inte riktigt tid att ta till sig lärdomar hon…. Kameran låg hemma denna gång så några foton blev det inte. Väl hemma blev det lite slappa av för flickorna och så här såg det ut:
 
Piga kurade ihop sig i sin säng…
 
 
Geta lade sig på sängen i hundrummet….
 
 
Garbo som varken blev upphetsad eller uttröttad lade sig på mattan i matrummet och höll lite koll på matte.
 
Min lata lediga dag förflöt med allehanda sysslor…. När man har tid över tar man ju itu med saker som man retat upp sig på och lite annat också av bara farten. Det känns inte som man gör något när man har bestämt sig för att vara lat… Blev lite fix här hemma, två tvättar avverkade, lite krångel med pannan som blev fixat, skottat snö, uppdaterat hemsidan och dessutom en extra långpromenad med flickorna på eftermiddagen. Vi körde några km med fotgående i olika form och takt. Lite lös och ledig fick de också vara förstås och denna gång var kameran med:
 
 
Det ser faktiskt mörkare ut än vad det var i verkligeheten. Lite snöflingor i luften var det också.
 
 
Garbo letar efter rådjurens ”tablettaskar” när tillfälle ges.
 
 
En optimistisk Greta håller mest koll på matte men gör ibland lite strötdykningar ner i snön som hon älskar.
 
 
Piga hittade ett dike där det var härlig djupsnö….
 
 
Är det så här Mika och Max jobbar, undrar Piga?
 
 
Man blir härligt snöig när man borrar ner sig i det vita…
 
 
…. även morsan Garbo ser ut att ha kollat under snön.
 
För Thords del går det framåt. Idag har han tagit sig i och ur rullstolen själv. Dessutom har han kunnat klä på sig alldeles själv. Han har däremot inte fått träna på att gå . De vill att han ska avvakta tills sjukgymnasten kommer i morgon. Vid gott mod är han i alla fall fortfarande.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + nio =