130212 En ”flygande” rapport!

Idag har det inte hänt värst mycket här hemma. Som tur är finns det valpköpare som rapportera liter roliga saker. Vi fick ett nytt mail från Bente och ”Norske” Max (Amamus Sterna Bernsteini). De har varit på kurs och fått träna på att flyga helikopter och jag tror att ni får läsa vad Bente själv skriver. Hoppas ni förstår norska något så när annars får ni använda översättningsprogram. 😀
 

Hei!

Forrige helg var jeg og Max på «helikoptertrening». Da var det trening på gå inn i helikopteret samtidig som rotorene var i gang (som er kaldt og bråkete), deretter en liten flytur. Her er et bilde der Max har på spesialsele:

                       

Max var tydelig berørt, dette likte han ikke særlig godt. Spesielt ille synes han det var med munnkurv/snutebånd… Stakkars lille gutten. Dette krever mannskapet på helikoptrene at hundene skal ha på. Så det er bare for meg å kjøpe munnkurv og trene i hjemme! Her er et bilde av oss inne i helikopteret:

Så skulle vi (meg og Max i sammen) heises ned på bakken. Her er et bilde når vi blir festet til vinsjen:

 

 

Da vi var trygt nede på bakken, ble Max satt rett i søk. Det gikk kjempefint, han fungerte kjempefint med en gang. Det er tydelig at han avreagerer fort, og at det å jobbe er så viktig for han at alt annet er glemt med en gang.  Selv om Max ikke likte seg (han satt stille og skalv på flyturen), så er det veldig bra at han fungerer i søk rett etterpå! 

 

 

Hilsen  Bente og Max

 

Nog är det väl förunderligt vad duktiga de är, våra fyrbenta vänner. Helt otroligt vad de finner sig i saker och ting bara för att få chansen att jobba lite. OCH vilken tur vi har som har valpköpare som tränar och utnyttjar hundarnas kapacitet även om det inte alltid är fråga om apportering utan ett nog så viktigt uppdrag.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + tretton =