130225 Full huggning hela dagen…

Idag var det full huggning hela dagen. Thord skulle iväg till Remonthagen och taxi var beställd till kl 9. Det innebar att det blev lite snärjigt att hinna med de vanliga morgonrutinerna. Flickorna fick sin frukost och bara en kort rastningspromenad så jag skulle hinna med att hjälpa Thord komma i ordning, packa och få frukost innan det var dags att åka.
 
När han hade åkt tog flickorna och jag en längre skogstur och några dummisar fick hänga med. Idag provade jag en ny variant på inkallning. Vi gick efter skoterspåret och jag placerade ut 3 dummisar med lite avstånd emellan och sedan fortsatte vi att gå ca 150 – 200 m. Där satte jag ner dem och så gick jag halvvägs tillbaka och gjorde en inkallning, först Piga. När hon kom i full fart stoppade jag henne ca 10 m framför mej och sedan gick jag fram till henne och skickade henne på ett linjetag som belöning. Sedan fick hon sitta och vänta medan jag gjorde samma sak med Garbo och till slut Greta som till min stora förvåning skötte sig alldeles utmärkt!
 
När vi kom till Alexis gjorde jag en trippelmarkering i djupsnö där de fick hämta var sin. Greta fick denna gång börja och det fungerade jättebra även när Piga fick gå men när det blev Garbos tur blev det lite för mycket för optimistiska Greta. Då knallade hon… På hemvägen fick de göra ett riktigt långt linjetag. Däremellan fick de gå fot tills vi kom hem.
 
Sedan var det dags att ringa lite telefonsamtal, bl a till försäkringsbolaget. Vi kom ju på att vi har ju en olycksfallsförsäkring genom hemförsäkringen, vilket vi inte tänkte på förra gången när Thord bröt benet. När jag pratade med dem så sa de att det var inte försent ännu, de skulle skicka två blanketter, en för varje benbrott. Vi får väl se hur det går….
 
Sedan var det dags för dusch och iväg på två arbetspass. Just nu känns det rätt skönt att sitta här och filosofera lite efter en intensiv dag.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + tio =