130106 Inga klara besked…

Det är fortfarande oklart med Garbogumman…. Hon är väldigt pigg men igårkväll gick det hål på knälen vid bröstet och vi fick ut en massa blodvatten. Dessutom fick vi känna att hon hade en knöl på höger bakben också som jag trodde det var en körtel som var svullen, Ingen temp, god aptit och som sagt pigg och alert.
 
Självklart ringde jag in till Ejra och de tyckte jag skulle komma in så vi ficurk tid kl 10 idag. Strax efter att jag ringt, ringde den veterinär som vi hade i torsdags för att höra hur det gick (hon hade inte fått reda på att jag redan ringt). Hur som helst, vilken service när veterinären ringer för att kolla hur det går!
 
Vid besöket togs prov på både juverknölen och knölen vid bakbenet. Vid juverknölen hittades inget annat än blodvatten, därför är det fortfarande oklart vad det är men det lutar ändå åt att det är mjölkstockning eftersom det gick hål när vi började med penicilin, enligt veterinären. Bakbensknölen innehöll fett men visade även på en inflammation. Så nu fortsätter vi medicineringen med metacam och penicilin i 10 dagar och håller tummar och tassar. Juverknölen är i alla fall mycket mindre redan så det känns lite hoppfullt i alla fall.
 
För egen del så skulle dagen ha inneburit långdag på mitt städjobb men nu gick det att flytta om lite på timmarna i veckan så det ordnade sig ändå. Blir väl samma sak nästa vecka då vi har samma tid nästa måndag för återbesök.
 
Nu håller vi bara tummar och tassar!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två − ett =