130123 Det är som det är….

 Igår på väg till jobbet så hackade och hostade och stannade bilen…. Tog mig till mitt första arbetspass, stopp när jag skulle till Jessica Massör men tog mej dit. Därifrån till andra arbetspasset gick det utan problem. På hemvägen hostade och hackade den i flera omgångar men stannade inte förrän i Dalhemsviken. Tog mig därifrån och hem.
 
Skrev om detta på FB och fick tips om att det kanske var en ispropp. Ringde Ejra djursjukhus och avbokade tiden för Garbo (vågade inte köra dit som tur var).
 
Morgonpromenaden blev rätt kort för fy attan vad kallt det var. Termometern visade på -20 så det blev en kort  orgonpromenad för flickorna och mej. Det hade de inte något emot tror jag för när vi hade ätit frukost och Thord gick och lade på sängen för att lyssna på julklapp, en Wallanderljudbok, så kurade de ihop sig hos honom.
 
 
Ser ju ut som om de har det rätt mysig, eller hur?
 
Själv tog jag bilen och åkte till OK i Gällö för att tanka och fylla på K-sprit. Den hackade flera gånger under vägen dit och när jag nästan stod på plats vid macken så dog den. Fick hjälp att rulla den på plats men när jag skulle iväg så vägrade den starta och batteriet tog slut. Fick hjälp av Hans på OK-verkstan men tog mig bara några meter. Det var bara att överlämna bilen i Hans händer och hoppas på det bästa. Han hade inte tid att titta på den idag men hör av sig i morgon.
 
Tog en promenad i kylan bort till Norrskog och städade kontoret och seda gick jag till ICA och handlade. Vår snälle granne kom sedan och hämtade mej. När vi kom hem så visade termometern på ”bara” -6. Mitt arbetspass i Bräcke kunde jag inte genomföra då jag inte tog mej dit men i morgon lånar min arbetsgivare ut sin King Cab så förmodligen är det bara idag som jag blev ofrivilligt ledig.
 
För att uppmuntra både mej själv och flickorna så blev det eftermiddagsprommenad i halvt solsken och en temperatur som var rätt okey. Här kommer lite foton som jag passade på att ta när det var någorlunda bra ljus för en gång skull:
 
 
Vi tog den längre vägen och gick igenom ”trollskogen”. Här ser det ut som om Greta är ett troll…
 
 
Kan inte låta bli att beundra naturens eget sätt att försköna vår skogspromenad.
 
 
Lite inkallning tränade vi också på. Greta kom som ett skott!
 
 
Framme vid Alexis måste jag bara fota lite. Mitt favoritmotiv!
 
 
Piga och Garbo undrar vad Greta gör? Får hon godis kanske?
 
 
Greta står förstås och undrar samma sak, får jag en godis nu när jag står så fint framför mej.
 
 
Oj! Här luktar det gott. Finns säkert en massa mumma under snön…
 
På hemvägen passade vi på att köra lite inkallning med stopp och förbi varandra, fotgående och till slut blev det urkardning av underullen för Garbo och Greta som har börjat fälla rätt kopiöst.
 
Nu väntar vi på att morgondagen ska komma med idel goda nyheter. Det är nog med de dåliga för ett bra tag tycker jag.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =