130610 Så var det arbetsvecka igen!

Jahapp, nu är det arbete igen som gäller… Men först… vill bara berätta om min guldklimp Garbo (den gudomliga).
 
I lördags klippte vi gräset, Thord med den nya klipparen och jag ”handjagaren” i hundgården (som har sin egen historia). När Thord sitter på åkklipparen måste han naturligtvis ha hörselkåpor, så också denna dag. När han klippt nästan färdigt ropade han på mej. Han hade då tagit en paus och tagit av sig kåporna och konstaterat att den ena hörappararaten var borta (själva apparaten, inte hörsnäckan). Ett jobb för Garbo och mej alltså.
 
Vi sökte igenom där klipparen stod och de yttersta varven som han kört på gräsmattan men hittade ingenting. Konstaterade att nu ”flög” några tusenlappar igen, för man få betala för en ny om man tappar bort eller förstör den som man fick till reducerat pris. Hmmm….
 
Gick och funderade en hel del under dagen och mot kvällningen tänkte jag att vi skulle göra ett nytt försök. Garbo och jag men denna gång sökte vi på gården. Gissa vem som är värd sin vikt i guld? Garbo naturligtvis! Den låg där i gårdsgruset men var ytterst svår att se. Det är ju mest samma färg så utan Garbo har den inte gått att hitta. Vilken tur man har som har en hund med en riktigt bra näsa!
 
 
Garbo, den gudomliga!
 
I morse var det rätt tungt när jag vaknade. Semestern har satt sina spår. Min rygg och axel protesterade liksom mitt lillfinger. Jag berättade ju att jag klippt gräset i hundgården. Det olyckades lite… Körde längs kanten där det växer riktigt långt gräs så jag tog lite sats… Tyvärr spretade jag nog lite med lillfingret mot nätet så de gick så här:
 
 
Frågade runt lite vad göra… Svaret var; spola rent och låt kroppen sköta det hela…
 
Hur som helst… flickorna skulle ha sitt så vi tog den obligatoriska morgonturen. Igår och i lördags gick det ganska lugnt till men idag var det fart på dem igen.
 
 
Klara… färdiga… gå!
 
 
Varför är vattnet i dypölen grumligt tro?
 
 
Jo, någon (läs Greta)  har gjort ett besök där…
 

Flitig liten Piga  kom med ett ben som hon hittat…
 
Själv tycker jag det är rätt härligt med sommarängar!
 
Efter frukost satte jag mej ner för att försöka få tid hos en sköterska. Fingret kändes inte bra så jag tänkte det var bäst att någon tittade på det. Efter att ha försökt ringa i drygt en timme (det är ju måndag…) fick jag kontakt och tid klockan 11. Besöket resulterade även i ett besök hos doktorn. Det blev lite pyssel med bedövning och stelkrampspruta (i min redan så onda arm…). Återbesök på torsdag! Fick höra att det var tur för mej att jag kom dit för annars har det inte gått få ordning på mitt finger igen. Nu kommer det troligtvis att bli fullt återställt. De upplyste också om att det faktiskt fanns jourläkare….  Hmmm, ska komma ihåg det sa jag.
 
Resten av dagen gick lite sisådär. Inte lätt när man har ont i både höger arm och i vänster hand som dessutom har bandage så gummihandskarna, som  jag måste ha när jag ska blaska med vatten, är för små med bandaget på. Kan ju säga som så att jag är glad att arbetsdagen är slut.
 
Flickorna verkar också rätt nöjda i kväll. Kvällsturen är avverkad så nu ligger de i soffan och ”trynar”. Nu laddar vi för morgondagen både flickorna och jag. Vi får besök för lite ”hundträning” i morgon förmiddag innan jobbet så det ser vi fram emot.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + elva =