130614 Operationsdags!

Idag har det varit lite synd om flickorna. I morse blev det tidig morgon men en snabbrastning för flickorna i stället för den vanliga rundan. Thord skulle ha en sista dusch och vi skulle vara på sjukhuset i god tid före 8.30. Flickorna fick vara i hundgården men fick var sitt tuggben  som ”tröst”…
 
Allt fungerade som det skulle utan intermezzon på ditvägen. Thord blev väl mottagen och utan större mankemang skjutsad till operation. Pga att de skulle kapa en nerv måste de söva honom istället för ryggbedövning. Det var viktigt att känseln var kvar. Detta innebar att det tog lite tid innan han var redo för hemresan så jag passade på att hälsa på min syster May i Lugnvik. Det är inte så ofta som vi får tid att sitta i lugn och ro och prata så tiden gick fort. Vid halv 12-tiden åkte jag och uträttade lite ärenden och sedan återvände jag till sjukhuset. Satte mej i resturangen och tog mej en räkmacka och kaffe medan jag väntade på det efterlängtade samtalet. Det dröjde lite men vid 14-tiden var han klar för avfärd.
 
Vi stannade till vid Växthuset på hemvägen och köpte två stora amplar till brokvisten (kommer bild när solen skiner). Jag hade lite planer på att åka och jobba på eftermiddagen men det var viktigt att Thord har en vuxen hos sig under 24 timmar efter operationen. Hans syresättning är lite låg så han ska bl a blåsa i en flaska en gång/tim (vilket påminner mej om att det är dags just nu)…
 
Han tog sig en liten tupplur när vi kom hem så lite trött och tagen är han allt men god och glad över att hans fingrar äntligen går att räta ut. Just nu är handen gipsad och ska så vara i 14 dagar men sedan får vi själva ta bort det. I höst kommer han att bli kallad för återbesök och koll men förhoppningen är att allt är ok och problemet med handen är löst.
 
Hundarna blev glada över att husse var välbehållen hemma men tyckte att han luktade lite konstigt. Greta gjorde en riktig koll:
 
 
Vad har de gjort med dej husse, undrar Greta?
 
 
Gjorde det ont?
 
 
Kraaaaaam!
 
Marith
 

0 reaktioner på ”130614 Operationsdags!”

  1. Härligt! Skönt när en så’n grej är över. Aldrig kul att sövas. Men ser han har goa, om-händer-tagande (ha ha) vänner. Och vet en go fru som finns där. Kram på er! Hoppas fingrarna funkar bättre sen! 14 dagar tills resultat. Spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 10 =